Gyógynövények nőgyógyászati problémákra

Nincs olyan nő, aki élete során soha ne találkozna semmilyen nőgyógyászati problémával. Rendszerünk összetettsége számtalan gond felmerülését lehetővé teszi. A legsúlyosabbaktól indulva, mint a meddőség, miómák vagy ciszták, a felfázáson, gombás fertőzésen, hólyaghuruton keresztül egészen a rendszeresen jelentkező menstruációs zavarokig bármi kísértheti a hölgyek életét.

[wp_ad_camp_1]

A zavarok orvoslása céljából a felkeresett nőgyógyászok legtöbbször valamilyen hormontartalmú, de legalábbis szintetikus gyógyszert írnak fel számunkra. Azonban ezzel szemben egyre több nő élne inkább a természetgyógyászat adta lehetőségekkel. Az anyatermészet pedig meg is adja a választ, hiszen szinte minden nőgyógyászati problémára akad olyan gyógynövény, amely enyhíti a panaszokat. A leggyakrabban használt gyógynövények a nők panaszainak enyhítésére a cickafarok és a palástfű. Az előbbi meglehetősen jó görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Vérképző és vértisztító szerepén túl pedig a méh és a petefészkek működését erősíti. A palástfű pedig jól használható a menstruációs zavarok megszűntetésére, a fehérfolyás kezelésére. Ezen felül pedig csakúgy, mint a cickafarok jó görcsök ellen és a gyulladások csillapítására.

Gyógynövények

Gyógynövények

Továbbá jótékony hatásaik vannak az angelikának, édesgyökérnek, barátcserjének, melyek mind menstruációs vagy premenstruációs problémák kezelésére használatosak. Fehérfolyás vagy gyulladások esetén pedig ajánlatos ülőfürdőként használni a zsurlófű, kamilla, fehér árvacsalán vagy a diófalevél főzeteit. Használhatunk gyógynövényeket teherbeesési problémák kezelésére is, mintegy kiegészítőként. Ez esetben keverjünk össze 45 g szárított rétihere-virágot, 25 g csalánt, 20 g körömvirágszirmot és végül 10 g borsmentát. Ebből a teafű keverékből két kiskanállal használjunk egy bögre elkészítendő teához. Naponta 2-3 csésze bevitele ajánlott a kívánt eredmény eléréséhez. Bármelyik gyógynövényhez is nyúljunk, azzal mindenképpen tisztában kell lennünk, hogy ezek nem csodaszerek, alkalmazásuk nem fejt ki minden esetben azonnali hatást, és legtöbbjüket folyamatosan szükséges alkalmazni. Ezzel szemben viszont nem kell tartanunk komoly mellékhatásoktól, tehát használjuk őket bátran, de okosan!