Gyakori hibák napozás alatt

A Nap nemcsak barát, de ellenség is lehet, ha figyelmen kívül hagyjuk a napsugárzás intenzív erejét. Nyáron szinte mindenki vágyik a strandra, hogy hűsöljön, és szép bőrszínre tegyen szert. Ez természetes kívánság, melynek azonban vannak feltételei.

[wp_ad_camp_1]

Változóak az elképzelések a módszerekről, amivel a napbarnítottság elérhető. Gyakran előfordul, hogy a felkészületlen napozót kellemetlen meglepetés éri a strandolás közben. Égő, piros bőrrel küzdve váratlanul orvosi segítséget kell kérnie, mivel nem megfelelően alkalmazta a napozás szabályait. A leggyakoribb hibákat számba véve elmondható, hogy a napbarátok 80%-a nem veszi a fáradtságot, hogy elolvassa a naptejes-olajos flakonok oldalán lévő apró betűs részt, mely az adott termék tulajdonságait, védekezési képességeit ecseteli. Az UV-B sugárzás közismert fogalom, de az UV-A sugárzás már kevésbé, pedig hasonlóképpen veszélyes a testre. A napsugárzás veszélyeire a reklámok is figyelmeztetnek, mivel egyre többször fordul elő bőrbetegség, ami roppant kellemetlen és akár utóhatással is járhat. A problémát úgy kerülhetjük el, hogy megfontoljuk, hol és milyen napkrémet vásárolunk, és meddig tart a szavatossága.

Napozás

Napozás

A felnőttek és a gyerekek más-más bőrtípussal rendelkeznek. Ajánlatos olyan naptejet- vagy olajt választani a kicsiknek, mely a koruknak megfelelő ellátást biztosítja a bőr védelme terén. Pláne világos bőr esetén kell nagyon figyelni a megfelelő krémezésre; fokozott veszélynek vannak kitéve ugyanis a fehérebb bőrtípussal rendelkező személyek. A sérüléseket 1,5-2 óránkénti ellenőrzéssel tudjuk elkerülni, ezért ne habozzunk magunkkal vinni több tubusnyi naptejet, hogy elegendő mennyiségben kerüljön a testfelületre. A spórolás nem megoldás ebben az esetben, hisz az egészség megőrzése a cél. A nyaralás csak úgy lehet biztonságos, ha figyelembe véve a napozás szabályait betartjuk az előírásokat és tudatosan ügyelünk a magunk és családunk egészségére. Ma már kitűnő márkájú, elfogadható árral rendelkező termékeket kaphatunk a szaküzletekben, ahol adott esetben garanciát is vállalnak a vásárolt napozószerekért.