Grúzia legbájosabb kisvárosai

Az 1733-ban létrehozott brit gyarmatok utolsó életének kezdetén Grúzia egy délkeleti állam volt. Az itt fekvő városok a fehérre meszelt, fedőlapos templomaikkal, kastélyaikkal és ültetvényeikkel mutatják be a Délvidéket – az emberek földművelésből és bányászatból származó vagyona szinte mindenben tükröződik.

[wp_ad_camp_1]

A telepesek 1738-ban kezdtek el Brunswickba érkezni. Ez a város az óváros történelmi negyedével büszkélkedhet, amely hosszú történelmét mutatja be. A déli varázslatot árasztó, gyönyörű, régi házak mellett a város polgári örökségének nagyszerű példái is megtalálhatók, mint például a viktoriánus stílusú régi városháza (1889), a neoklasszikus stílusú Old Glynn megyei bíróság és még a lenyűgözőbb új városháza is az 1900-as évek elejéről. Ha kedve támad kimenni a városból, irány a Blythe Island Regionális Park, ahol tavak, túraútvonalak, folyók és még piknik pavilonok is fellátogathatók egy jó, régimódi családi napra. Az észak-grúziai város egyik legmenőbb része, hogy a régió egyetlen autós mozija itt található. A mozi 1955-ig nyúlik vissza, és saját retro büfével is büszkélkedhet, többek között hamburgert is szolgálnak fel.

Grúzia

Grúzia

Virágzó művészi közösséggel Blue Ridge városának járható belvárosi kerülete is van, ahol a kézműves sörfőzdék mellett éttermeket talál. De az egyik legjobb tennivaló a Blue Ridge környékén, ha bejárjuk a történelmi Blue Ridge Scenic Railway vasútvonalat. Ahogy a neve is mutatja, rengeteg gyönyörű tájat láthat itt, ha ezen a vasúton halad végig. Először a 16. század közepén fedezték fel a spanyol telepesek St. Marys óvárost, de az USA tengeralattjáróival kapcsolatos modernebb örökséggel is büszkélkedhet. Valójában a találó nevű Szent Marys Tengeralattjáró Múzeum felvázolja a tengeralattjárók történetét Amerika történelmében. Ha már a történelemről beszélünk, még ennél is többet talál a St. Marys történelmi negyedben, ahol rengeteg épület mutat e hely régi múltjára, beleértve az Első Presbiteriánus templomot.