Gondoltad volna? Egészségtelen a flip-flop papucs

A flip-flop papucs egy olyan alap darab, amely szinte mindenki ruhatárában megtalálható. És ha eljön  a jó idő, akkor automatikusan vesszük el majd, marad velünk egész nyáron. Ám ezek a könnyű és kényelmes viseletek számtalan káros hatással rendelkeznek.

[wp_ad_camp_1]

Ugyanis nem csak a lábunk, de a gerincünk egészségét is teljes mértékben veszélyezteti. Azzal már bizonyára mindenki tisztában van, hogy a magas sarkú túlzott viselése számos deformációval járhat. Ám nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy az alacsony talpú flip-floppok is épp olyan károsak lehetnek. Amennyiben túl sokat hordunk ilyen jellegű lábbeliket, akkor láb, gerinc és akár hátfájási panaszokat is okozhatnak. Ez pedig annak a következménye, hogy a vékony laprészen keresztül a sarkunk keményen ütődik a talajhoz. Ennek előbb utóbb pedig íngyulladás lehet a vége. Az ezzel járó fájdalom pedig a bokán és a térden keresztül egészen a hátig hatolhat. Továbbá el kell még mondani, hogy a bőrrák elősegítésében is nagy szerepet tölt be, illetve a fertőzés veszélye se nincs kizárva. Ugyanis a lábujjak közötti folytonos súrlódás sebet is okozhat.

Flip-flop papucs

Flip-flop papucs

Amennyiben az ilyen jellegű problémákat szeretnénk elkerülni, akkor a hosszú sétákat semmiképpen se egy flip-flopban tegyük meg.    A fertőzés veszélyen kívül még azzal is számolni kell, hogy a lábfejünket mindössze egy vékony pánt tartja a papucsban, a lábujjainkra viszont nagyon komoly izommunka hárul. Ugyanis azok által tudjuk a lábfejünket a lábbelihez szorítva tartani. A melegben a talpunk alatt összegyűlhet az izzadság, amely porral keverhet. Amely kiváló helyet biztosít a baktériumok és gombák számára. Ezen felül az izzadság és a por keverékétől még hólyagocskákkal is számolhatunk. Melyek, ha kifakadnak, akkor újabb fertőzési pontot jelentenek.