Gátizomtorna, vagyis a PFM tréning

A gátizomtorna nem más, mint a medencealapi izmok és a gátizmok speciális tornája. A gátizomtornának számos jótékony hatása van és sok páciens számára jelent megoldást bizonyos problémák esetén. Nők és férfiak számára is egyaránt ajánlott különféle problémák kezelésére.

[wp_ad_camp_1]

Gátizomtorna mindkét nem esetében indokolt lehet bizonyos egészségügyi problémák következtében. A tréninget nem csak rehabilitáció, hanem megelőzés céljából is ajánljuk. Maga a PMF szó a gátizmok latin megnevezéséből jön. Hölgyek számára nagyon fontos, hogy erős medence alapi izmokkal rendelkezzenek, ugyanis fontos szerepet töltenek be ezek az izmok. Például segítik a szülési folyamatokat, tartják az alhasi szerveket, sőt befolyásolják a szexuális élet minőségét. Vannak különféle tünetek, amit a gátizomtornát indokolttá teszik. Ilyen például az aranyér, széklet- és széltartási zavarok, vizeletcsepegés, megsüllyedt hüvely, végbél és húgyhólyag, valamint hüvely és végbél gyengeség. A torna által az ilyen tünetek csökkenthetők, sőt akár meg is előzhetők.

Gátizomtorna

Gátizomtorna

Ahogy már fentebb is említettük, a férfiak számára is hasznos a PMF vagy másként a gátizomtorna. Férfiak esetében a gátizomtorna által az erekció képesség javul, az aranyeres panaszok az esetek nagy részében megszűnnek, a prosztata gyulladás kockázata csökken, urológiai után gyorsabb a regenerálódás a lágyéksérv megelőzhető és még hosszan sorolhatnánk a PMF áldásos hatásait férfiakra nézve. Természetesen a gátizomtorna nem helyettesítheti az orvosi kezelést, ez mindössze kiegészítő terápiát jelenthet a páciens számára! A gátizomtorna a Belvárosi Orvosi Centrumban található, amit telefonon keresztül vagy a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud megtekinteni!