Galena – Illinois állam egyik legszebb városa

A számos lenyűgöző történelmi turisztikai látványosságnak és néhány érdekes építészeti gyöngyszemnek otthont adó Galena apró városka Illinois északnyugati részén. A Mississippi folyótól csak egy rövid távolságra, dombok és termékeny mezőgazdasági területek között található, egykor jelentős gőzhajó-központ és bányászváros volt.

Míg az ólom iránti kereslet csökkenése hosszan tartó hanyatláshoz vezetett, ma már nagyon népszerű hely Illinoisban, mivel rengeteg jól megőrzött történelmi házat és gyönyörű régi épületet talál itt. Figyelemre méltó, hogy a Galena történelmi negyed több mint 800 ilyen ingatlant foglal magában, köztük olyan híres alakok egykori otthonait, mint Ulysses. S Grant és Elihu B Washburne. Galena további teendői közé tartozik a közelben található idilli természeti helyek meglátogatása. A kitűnő üzletek és éttermek számos kínálatával a „The City That Time Forgot” gazdag történelme, öröksége és kultúrája miatt érdemes ellátogatni ide. Csak egy rövid autóútra Galenától keletre található a környék egyik legszebb természeti látnivalója, a gyönyörű Thunder Bay-vízesés. Egy nagyon festői és félreeső helyen található a csodálatos vízesés a csillogó Smallpox Creek mentén, csak egy kőhajításnyira a Galena-tótól.

Galena

Galena

A közeli víztározóból lefelé haladva a vízesés fehér vize gyönyörűen kiemelkedik a buja aljnövényzetből és a két oldalán elterülő fákból. A látogatók festői kilátásban gyönyörködhetnek a vízesésre nyíló csodálatos kilátásban, és egy kellemes piknikezőhely is várja a vendégeket. Mivel ez egy festői hely, sok pár jön ide eljegyzési fotókat vagy esküvői felvételeket készíteni, a háttérben a mesés vízesésekkel. A nagyon könnyen meglátogatható Thunder Bay-vízesés egy igazán bájos vidék mellett fekszik, ahol nagyszerű túrákat lehet a közelben megtenni. A város központjától délkeletre található az idilli Horseshoe Mound Preserve, amely nem egy, nem két, hanem három különböző államra nyújt isteni kilátást.