Fürdőszoba falak íves kialakítással

A fürdőszoba dizájnját nem feltétlenül kell a megszokott sémák alapján megalkotni, ugyanis a szögletes helyett ívelt falak alkalmazása igazán egyedi megjelenést hozhat létre. Ehhez még csak nem is kell nagyobb alapterületű fürdőszoba, hiszen kisebb helyiségekben is tökéletesen megvalósítható.

Fürdőszoba falak íves kialakításával a zuhanyzó elválasztása is nagyszerűen megvalósítható. Erre akár egy egyszerű üvegfal is alkalmas lenne, azonban ezáltal nem lesz olyan különleges a végeredmény, ráadásul az üveg állandó takarítása fáradtságos munkát jelent, annak érdekében, hogy az üveg valóban szép legyen. Az ívelt fal és a mozaik burkolat egészen különleges mediterrán hangulatot hozhat létre a fürdőszobában. Ha a fürdőszoba további részei, például a mosdó is hasonló stílusban épül meg, mint a falak, akkor rendkívül harmonikus lehet a végeredmény. Az íves formák a fürdőszobában több helyen is megjelenhetnek. Egy jól megálmodott és kivitelezett fürdőszobát egészen különlegessé tehet a nem mindennapi dizájn. Az íves formák megalkotása elsősorban a zuhanyzó elszeparálására lehet jó alternatíva.

Fürdőszoba

Fürdőszoba

Ahogy fentebb is említettük, az üvegfalak problémásak lehetnek. Egyrészt ahhoz, hogy valóban szép legyen, rendszeresen meg kell tisztítani, mivel a rászáradt vízcseppek egyáltalán nem néznek ki jól. Másrészt egy esetleges csúszás, botlás esetén rendkívül veszélyes átesni az üvegfalon, mivel súlyos sérüléseket lehet szerezni. Az íves fal sokkal biztonságosabb, ráadásul könnyen a helyiség fő dísze lehet. A mozaik burkolat pedig csak még különlegesebbé teheti. További előny, hogy így nem kell attól tartani, hogy a tisztálkodás során kicsapódik a víz és beteríti a fél fürdőszobát. A fürdőszoba-felújítás-boys.hu weboldalon bővebb információkat is olvashat!