Franciaország legszebb templomai

Egyes beszámolók szerint Franciaország története a vaskorig nyúlik vissza. Az azóta eltelt évszázadokban Franciaország a világ történelmileg és építészetileg legjelentősebb templomainak ad otthont. A gótikus székesegyháztól a kortárs építészek modern templomain át a francia kultúra nagy része megtalálható vallási struktúráiban.

[wp_ad_camp_1]

A Mont Saint Michel-apátság vonzerejének és szépségének egy részét a helynek köszönheti. Mont Saint Michel szigete a tengerparttól csupán fél mérföldre található, Normandia közelében, korlátozott hozzáférést biztosítva. A szigethez közeledve látni fogja, hogy az apátság felemelkedik a vízből, és maga a sziget nagy részét elfoglalja. A 15. században épült, ma is bencés szerzeteseknek otthont adó apátságot furcsa utcák, üzletek, kávézók és múzeumok veszik körül, amelyeket a szigetnek és annak történetének szenteltek. Több mint 800 évvel ezelőtt megkezdődött a reimsi székesegyház építése. Ma a katedrális a gótikus építészet lenyűgöző példája, és Reims városának legnagyobb látványossága. Éppen ebben a székesegyházban koronáztak meg sok francia királyt, és a feljegyzések azt mutatják, hogy még 15. században Jeanne d’Arc is részt vett ezen ünnepségek egyikén. Több kápolnával és a bárok első átfogó használatával Franciaországban csaknem egy évszázad kellett a reimsi székesegyház elkészítéséhez.

Amiensi székesegyház

Amiensi székesegyház

Csak két órára Reims-től található Amiens, ahol az Amiensi székesegyház található. A reimsi székesegyház bemutatásakor Amiens lakossága valami hasonlót akart. Tehát a 13. században megépítették a francia gótikus Amiensi székesegyházat. Csak egy kicsivel magasabb, mint a reims-i, a tervezési folyamat szándékos része. A lenyűgöző konzolok magas mennyezetet hoznak létre, így hihetetlen a szerkezet, amelyet a belső térből lehet látni. A szentek részletes faragásai, amelyek közül sokat bonyolultan festettek, csak még egy ok arra, hogy felfedezzük ezt a gyönyörű székesegyházat Franciaországban.