Franciaország legszebb tavai

Függetlenül attól, hogy az Anyatermészet vagy az ember készítette, létezik több csodaszép tó Franciaországban. Némelyik apró, békés környezettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy órákig lehet őket csendben nézni. Mások nagyok és lehet rajtuk szörfölni vagy hajózni is. Vannak olyanok is, amelyeket hegyek és dombok vesznek körül, tehát nem fogja megbánni ha a francia tavak felfedezésével tölt el egy-két napot.

[wp_ad_camp_1]

Nem az anyatermészet döntött arról, hogy mikor, hol vagy hogyan hozza létre a Lac du Salagou tavat Dél-Franciaország Languedoc régiójában, hanem az ember. A tó a 1960-as években a Salagou-folyó meggyengülésével létrehozott tározó. A tó szép kilátással várja a látogatókat, mivel a kék víz jól körül határolja az azt körülvevő vöröses narancssárga talajt. A tó körül nyugodtan vezethet, de ha van ideje, jobban megismerheti szépségét sétálással vagy kerékpározással. A tavat hegyek veszik körül, rendezett mezők mögött. A tó népszerű a látogatók körében, akik szeretnek a természetben napozni.

Lac du Salagou

Lac du Salagou

A Gaube-tó olyan szép, hogy kétszer nevezték el. A Gaube azt jelenti „tó” a Gascon-ban, így ez a szép tó tulajdonképpen Tó néven szerepel. A francia Pireneusokban található Gaube-tót a lánc legmagasabb hegyei veszik körül. A legtöbb ember ide jön a panorámás kilátások miatt, különösen a Vignemale, a francia Pireneusok legmagasabb csúcsára. Ennek a kis alpesi tónak a felfedezése körülbelül egy órát vesz igénybe, de gyorsabban is megteheti, ha átmegy a spanyol hídon. A Lac de Capitello Korsika hozzájárul a szép francia tavak listájához. Ez egy kis kör alakú alpesi tó, melyet a Restonica-völgyben békés hegyek vesznek körül. Ez Korzika legmélyebb tava és egy jó hely a festői mélykék víz megtekintésére. A Lac de Capitello látogatását általában a Lac de Melo látogatásával kombinálják. A Lac de Capitello körülbelül egy órás túraútra van a Melón túl; ez az út sokkal nehezebb, mint a Melóba való utazás.