Főzés és dugulás a konyhában – Van köztük kapcsolat!

Nem a gasztronómiát akarjuk ezúttal kivesézni, sokkal inkább a konyhai lefolyó eldugulásának okait. Sokan nem is sejtik, de sokszor nem is a mosogatás közbeni ételmaradékok okozzák a dugulást, hanem sokkal inkább a főzés közben odakerülő ételek.

[wp_ad_camp_1]

A főzés és a dugulás kapcsolatáról bővebben olvashat ezen a linken! A vasárnapi rántott hús sok családban szinte hagyománynak számít, azonban az ezzel járó panírozás minden, csak épp nem tiszta munka. A legtöbb háziasszony panírozás közben vagy a munkavégeztével gondolkodás nélkül a mosogatóhoz lép és a panír darabokat a lefolyóba morzsolja a kezéről. Sokan nem is gondolnák, de ez is hozzájárulhat a dugulás kialakulásához. A zöldséghámozással ugyanez a helyzet, a kisebb-nagyobb darabok a mosogatóba esnek. A legnagyobb veszélyt mégsem ezek jelentik, hanem a különféle tészták, például tészta készítés során. Jobb, ha tisztában van vele, hogy ezek mind hozzájárulhatnak a dugulás kialakulásához. A tészta talán megszárad, de így is hozzájárul a dugulás kialakulásához, sőt kemény akadályt képez a lefolyóban! A nyers tészta legnagyobb veszélye, hogy könnyed tapad, még pedig nem csak az ember kezéhez, hanem a lefolyócsőhöz is!

Dugulás a konyhában

Dugulás a konyhában

A lefolyóba kerülő gríz és liszt ártatlan anyagoknak tűnhetnek, azonban amint víz éri őket megdagadnak és természetes akadályt képeznek. Egy szóval nem érdemes a lefolyót szemetesként használni, mert meg lesz a következménye, még pedig dugulás formájában. Ha el akarja kerülni a lefolyóban bekövetkező dugulást, akkor azt javasoljuk, hogy szerezzen be egy konyhamalacot, ami a lefolyóba építhető daráló, így a lefolyóba kerülő ételmaradékok mennyiségét közel nullára tudja redukálni. Ne feledje, egy kis elővigyázatosság által rengeteg kellemetlenségtől tudja megóvni magát!