Fontos tippek 5 percben

Otthonunkban fontos, hogy ne gyűjtögessünk felesleges dolgokat, például ruhaneműket. Másoknak még jól jöhet a kinőtt, kihízott ruha, a „nemszeretem” cipő. Adjuk inkább szeretetszolgálatoknak, jótékonysági szervezeteknek, melyek persze különféle háztartási eszközöket is elfogadnak.

[wp_ad_camp_1]

A túlérett banánt ne dobjuk ki, sütéshez még nyugodtan felhasználhatjuk. Botmixerrel pépesítsük, keverjük össze kevés vajjal, cukorral és töltsük tésztába. Banános croissant, banános pite és banános lepény egyaránt készülhet belőle.

Érett banán

Érett banán

Locsolás előtt érdemes a gyep talaját megszurkálni, hogy a víz a talaj mélyebb rétegeibe is lejusson. A kiszáradt talajnak fontos a locsolás, inkább az esti órákban. A talajlazításra a gyökerek levegőztetése miatt van szükség.

Mosás után jó, ha mindig nyitva hagyjuk a mosógép ajtaját, akár felül, akár elöltöltős a készülék. A mosószer-adagló fiókot is nyitva kell hagyni. Ha a mosógép belseje nem szárad ki, befülled, és a rejtett helyeken penészedés indul meg benne. Az elöltöltős gépeknél mosás után az „ablak” körüli gumit és a rését is szárazra kell törölni.

Ezzel a pár hasznos tippel is könnyíteni tudunk életünkön, így érdemes megfogadni ezeket.