Fontos az arcápolás?

Tekintettel arra, hogy az arcunk a legkeményebb környezetnek van kitéve, minden valószínűség szerint 3-4 óránként kell mosni az arcunkat. Legalább időnként fröcsköljük le arcunkat hideg vízzel, hogy az arc ellazuljon és hidratálódjon. Elfoglaltságunk miatt azonban ez szinte lehetetlen.

Sokszor nem tulajdonítunk kellő jelentőséget ennek az egyszerű eljárásnak, ami miatt arcunknak és bőrünknek számos szövődménye lesz. Lépjen be a kozmetikumok világába! Az arcpermeteket kifejezetten ezeknek a nehézségeknek a leküzdésére találták ki. Az arcpermet általában a bőr hidratálására szolgál. Ezenkívül nyugtató leégésekre is használhatók, és bizonyos bőrproblémákra is hatással lehetnek. Vannak speciális spray-k, amelyek kizárólag a pattanások kitörése ellen állnak rendelkezésre. Az ilyen spray-k használata öregedésgátló eszközként is hat a bőrére. A piacon kapható arcpermetek többsége bőséges vegyszereket használ, ami hosszú távon nem biztos, hogy jó gyakorlat. Bizonyos bőrtípusok esetében ez is nem megfelelő. Ennek kiküszöbölése érdekében van néhány házi hűsítő és hidratáló arcpermet recept a bőr megfiatalítására. Mindegyik elkészítése egyszerű, de ugyanakkor hatékony. Próbálja ki őket szabadidejében, és nézze meg a különbséget.

Arcápolás

Arcápolás

Az uborka hűvösségéről ismert, és egyszerűen kiemeli a bőr frissességét. Az uborkát apróra vágjuk, és turmixgépbe tesszük, hogy lédús pépet kapjunk. Vékony ruhával vagy szűrővel dobja ki a pépet, és csak a levét vonja ki. Adjunk hozzá egy teáskanál aloe vera levet és néhány csepp citromfű illóolajat. Jól keverje össze, és töltse át a tartalmát egy spray-palackba. Most használatra kész. Tartsa kéznél őket, és permetezze arcára az igényeinek megfelelően, hogy azonnali frissességet és tiszta arcbőrt kapjon.