Fogyókúra éhezés nélkül

A fogyókúra időszaka lényegében arról szól, hogy a szervezet a megszokottnál kevesebb kalóriát kap. A kalória mennyiség csökkenése nem jelenti azt, hogy nap 24 órájában éhezni kell. Van néhány hasznos tipp, amelyeket betartva a fogyókúra nem az éhezésről fog szólni.

[wp_ad_camp_1]

A fogyókúra kizárólag akkor lesz eredményes, ha oda figyel az ételek adagjaira, úgyhogy közben a kalória mennyiségét is szem előtt tartja. Szinte hihetetlennek tűnik, hogy a kalória csökkentésével nincs éhezés, de a fogyás mégis beindul. A túl szigorú diéta semmiképp se vezet sikerhez, tehát nem kell a szervezettől teljesen megvonni a kenyeret, alkoholt, szénhidrátot, cukrot. Bátran fogyasszon a fogyókúrázók számára tiltott ételekből, de mindig tartsa szem előtt a mértékeket. Ha a fentebb felsorolt ételekből keveset fogyaszt, akkor akár ez segítheti önt a cél elérésében.  Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a folyadék milyen fontos a szervezet számára. A fogyókúra során, ha éhesnek érzi magát, akkor érdemes egy pohár vizet meginni, mivel a folyadéknak köszönhetően elillan az éhség érzete.

Fogyókúra

Fogyókúra

Kevesen tudják, hogy a rostoknak fontos szerepük van a diéta során, mivel fogyasztásuk által elkerülhető a puffadás, valamint az éhség érzete is később fog jelentkezni. Ha több rostot szeretne fogyasztani, akkor válassza a lenmagot, és az avokádókrémet. A fogyókúra során minden étkezés alkalmával fontos, hogy az ételeket lassan, falatonként fogyassza el. Ezt a tanácsot érdemes betartani, hiszen így elérhető, hogy agynak ideje legyen arra, hogy a jóllakottság érzését regisztrálja. Ha a diéta során szeretné elhagyni valamelyik étel fogyasztását, akkor válassza a cukrot. Kevés cukor elfogyasztása után a szervezet még többet kíván, és nagyon nehéz ellenállni.