Fogyasszunk barna rizst, kétszer több a rosttartalma

Akik szeretnének megszabadulni pár felesleges kilótól és jó formában lenni a bikini szezonra, azok gyakran menekülnek a rizs fogságába. Viszont azt már kevesen tudják, hogy sokkal hatékonyabb eredményeket érhetünk el, ha a barnarizst válasszuk.

[wp_ad_camp_1]

A barna rizsnek sokkal magasabb kalóriatartalma, így, ha azt fogyasztjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem foguk éhezni, ugyanis hosszú órákra eltelít. A rizs az egyik legnépszerűbb gluténmentes gabonaféle, ám sok diétázó mégis ellenségként tekint rá. Ugyanis azt gondolják, hogy a magas szénhidráttartalma miatt a fogyasztása mindenképp hízást eredményez. Pedig, ha sikeres eredményeket szeretnénk elérni a fogyásban, akkor nem kell teljesen lemondanunk róla. Főként azért, hogyha túl alacsony lesz az aznapi szénhidrát bevitelünk, akkor az lelassíthatja az anyagcserénket. Amely nagyban hátráltathat bennünket a súlyvesztésben. Ennek függvényében sokkal ésszerűbb ha tudatosan kezdünk el táplálkozni, vagyis megváltoztatjuk azt, hogy miből fedezzük a napi szénhidrát bevitelt.

Barna rizs

Barna rizs

Erre a feladatra a barna rizs pedig teljesen tökéletes. Aki fogyni szeretne és nem szeretné kivonni az étlapjáról a rizst, akkor azoknak mindenképp ajánlom figyelmébe a barna rizst. Ugyanis ez 100 grammonként 3,4 gramm a rost tartalma. Ennek köszönhetően hosszú időre eltelít és a bélműködést is nagyban támogatja. Továbbá azt is elmondhatjuk, hogy a fehér rizzsel ellenkezőleg nem emeli meg a vércukorszintünket. A barna rizst épp olyan változatosan lehet elkészíteni mint a fehér társát, így egy igazán finom ételeket lehet készíteni belőle. Viszont arra érdemes oda figyelni, hogy sokkal hosszabban kell főzni, mint a fehérrizst, hogy elérjük a finom puha állagot.