Finnország legszebb régiói

A világ egyik legészakibb országa, Finnország, gyönyörű hely a felfedezésre, mivel hatalmas erdöknek és hihetetlen tavaknak ad otthont, amelyek az utolsó jégkorszak után alakultak ki, amikor a gleccserek elvágták a tájakat.

[wp_ad_camp_1]

A Mikulás és a csillogó északi fények otthona, a Finn-Lappföld egy varázslatos hely, hóval borított végtelen erdőkkel és fagyos tavakkal, amelyek elképesztő tájképeket biztosítanak. Mivel a sarkvidéken északra fekszik, a vad és távoli régió tele van elragadó természettel, rengeteg csodálatos nemzeti parkkal, például az Urho Kekkonen és Lemmonjoki kínálatával. Következésképpen rengeteg fantasztikus szabadtéri tevékenységet lehet itt élvezni, a túrázás, a motorosszánok és a kenuzás nagyon népszerűek. Sokan mennek el megnézni az északi fényt, vagy síelni Suomoban és Luostoban. Amellett, hogy kiemelkedik a természeti szépsége miatt, ellátogathat a Mikulás falujába, megnézheti a rénszarvasok szánjait, de bárhová is megy, többet megtudhat a helyi emberekről és gazdag kulturális örökségükről.

Finnország

Finnország

Noha sokan Rovaniemi fővárosát használják kiindulópontként a régió felfedezéséhez, sok bájos város és falu van szétszórva a Finn-Lappföld körül, amit megéri megnézni. Oulo különféle tájak és élőhelyek sokszínű sorának ad otthont, kezdve a Botteni-öböl festői tengerpartjától a belső folyóig és vidéki területekig. Oulo – a régió legnagyobb és legfontosabb városa – gyönyörű vízpartja miatt örömmel látogatható bármikor. Míg a környező vidék nagyon ritkán lakott, Kemi, Tornio és Ylivieska városait szintén érdemes megnézni a közelben fekvő lenyűgöző természeti látnivalók miatt. Valójában Finnország ezen részét elsősorban a természet szerelmesei és a szabadtéri rajongók látogatják. Rengetegféle módon fedezheti fel a sok csillogó tájat, folyókat és erdőket.