Fiatalságot megőrző módszerek

Az öregedés az élet természetes velejárója, de ez nem jelenti azt, hogy ne törekednénk arra, hogy fiatalos külsőnket minél tovább megőrizzük. A korosodás testi és pszichés változás, amit senki sem tud elkerülni.

[wp_ad_camp_1]

A fiatalság megőrzésének egyik jó módszere a helyes táplálkozás. A tápanyagdús ételekkel elérhető, hogy jól nézzünk ki és úgy is érezzük magunkat. A megfelelő ételek képesek lassítani az öregedési folyamat tüneteit, mint a fénytelen haj, a laza bőr és a ráncok megjelenését. Emellett a helyes táplálkozás hozzájárul a test fitten tartásához, erősíti az immunrendszert, növeli az ellenállóképességet, fokozza az energiánkat és javítja a fizikai és szellemi teljesítményünket. Ha beiktatjuk napi étrendünkbe a gyümölcsöket, zöldségeket, olajos magvakat, teljes kiőrlésű gabonákat, halat, tojást, húst, tejtermékeket, gyógynövényeket és odafigyelünk az elegendő folyadékbevitelre, akkor táplálkozásunk tele lesz életerőt növelő hozzávalókkal. A legjobb fiatalságot megőrző ételek a szőlő, az avokádó, a mandula, árpa szójabab, tojás, szardínia, a gránátalma, a kivi, a zöld tea, a víz és az olívaolaj.

Fiatalság

Fiatalság

Mondjunk nemet a nassolásra, a cukor tartalmú ételek fogyasztása által bőrünk veszít rugalmasságából, rugalmatlanná teszi a kollagénrostokat, a ráncok elmélyülnek. Nassolásra tökéletes a gránátalma. Figyeljünk oda, hogy otthonunkban ne legyen túl meleg, mert az kiszárítja a bőrt és hozzájárul bőrünk korai öregedéséhez. A megfelelő mennyiségű alvás hozzájárul szervezetünk regenerációs folyamatához. A mélyalvás alatt termelődött növekedési hormon a megújulás egyik legfőbb katalizátora. Feküdjünk le időben és aludjuk szépre magunk! Az öregedés elleni harc fontos eszköze még a mozgás is. Napunk nagy részét ülőmunkát végezve töltjük, ami kedvez a cukor elraktározásának. Heti 2-3 óra mozgással éveket nyerhetünk. És ami nagyon fontos: nevessünk sokat, a jókedv, a pozitív életszemlélet képes fiatalon tartani.