Fessünk hajat céklának a levével

Sajnos manapság egyre több a mesterségesen előállított termék és az emberek lassan teljesen elfelejtik, azt, hogy hogyan kell különböző esetekben természetes megoldásokat használni. Ez nem csak azért lenne fontos, mert sok esetben a házilag, természetes alapanyagokból előalított dolgok költséghatékonyabbak.

[wp_ad_camp_1]

Azért is fontos, mert sokkal egészségesebbek és közé sincsenek annyira káros hatással a szervezetre. A céklával festett haj egy nagyon jó megoldás. A haj mindenki számára értékes és fontos, pont emiatt sokan félnek befesteni a hajukat, mert nem akarják, hogy ezentúl mindig festeni kelljen, hiszen a ez hosszú távon nagyon roncsolja, károsítja a hajat. Ettől még nem kell lemondani arról, hogy a hajunk színén változtassunk, mert vannak olyan megoldások amelyekhez kizárólag természetes anyagokat kell használnunk. Tudnunk kell azonban azt is, hogy ez a folyamat általában hosszadalmasabb és a változás sem olyan látványos mintha bolti hajfestéket használnánk de sokkal fontosabb szempont lehet az, hogy nem károsul vele a hajunk.

Hajfestés céklával

Hajfestés céklával

Hogyha például egy kissé vöröses, lilás árnyalatú hajszínt szeretnénk akkor a cékla a legjobb választás ugyanis egy nagyon erős színezőanyag és szinte mindenhonnan beszerezhető. A hajfestés folyamata is nagyon egyszerű és mindenki képes rá. Miután megvásároltuk a céklát, facsarjuk ki a levét és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt megmosnánk a hajunkat öntsük rá a levet és jó alaposan kenjünk be. A céklalé mennyisége természetesen attól is függ, hogy milyen hosszú és dús a hajunk. Miután bekentük, hagyjuk hatni körülbelül negyven percet, majd mossuk meg. Mivel semmilyen káros hatással nincs a hajra, akár hetente is megismételhetjük a folyamatot. Ne károsítsuk vegyszerekkel hajunk és használjuk természetes anyagokat hajunk színezésére.