Férfi fodrászatnál a szakállápolást sem szabad lenézni

A vonzó külső megvalósítása nem csak a nőket foglalkoztatja, hanem a férfiakat is. Legyen szó akár üzleti megbeszélésről, randiról, vagy a sporthoz ideális fazonról, a megfelelő frizurával növelhető a magabiztosság, ami férfiak esetében kicsit sem elhanyagolható.

[wp_ad_camp_1]

Az ápoltságon túl a haj-és szakállviseleten is sok múlik, pláne manapság, amikor a szakáll minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. A nők többsége mindenképpen megnézni egy férfi haját, de ha még a szakáll is passzol a frizurájához, annál nagyobb az esély a sikerre.

A csajozás szempontjából sem mindegy tehát, hogy mennyire ad egy férfi a külsőségekre. De mégis mi alapján érdemes fodrászt választani? A számos férfi fodrászat és borbély szalon között igencsak elvesznek a  férfiak, és úgy érezhetik magukat, ez a világ nem nekik lett kitalálva. Pedig csak egyszer kell megtalálni a minden szempontból ideális férfi fodrászatot, és onnantól kezdve nyert ügyünk lehet a gyengébbik nemnél. Persze korántsem mindegy hogy milyen stílusra esik a választás, hiszen a fejformát és a személyiséget is célszerű figyelembe venni.

Férfi fodrászat

Férfi fodrászat

Miként az öltözködésben, vagy a kiegészítők megválasztásakor sem célszerű csak a trendeket követni, úgy a frizuraválasztás kapcsán sincsen ez másként. Könnyen lehet, hogy a felnyírt, felül hosszabb fazon jól áll a fiataloknak, de harminc fölött már nem biztos, hogy ez lehet az ideális választás. Az arcforma, a fej mérete is döntő lehet és persze a szakállhoz ideális hajviselet kérdése mellett sem mehetünk el.

Apropó, szakáll! Egyre több férfi viseli a dús arcszőrzetet, amely azonban csak akkor lehet igényes, ha ápolására megfelelő figyelmet fordítunk. Ugyan az üzletekben sokféle szakállápoló készítménnyel találkozhatunk, de a rendszeres vágás, fazonra igazítás is kiemelt jelentőséggel bírnak. A megfelelő szakember kezei között olyan forma és hossz alakítható ki, amely minden szempontból passzol viselőjéhez és a hajviselethez is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakáll férfiasabbá teheti tulajdonosát és az arcnak is adhat egyfajta karaktert, amely nélküle talán hiányozna.