Féknyereg és egyéb alkatrészek alacsony áron!

Ha autója tárcsafékekkel van felszerelve, a féknyergek kulcsfontosságúak az autó lassítása és megállítása szempontjából. Íme, amit tudnia kell. A féknyereg központi szerepet játszik a tárcsafékrendszerben, és két funkciója van.

Minőségi féknyereg vásárlása az alkatreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és válogasson kedvére kínálatunkban. Először is, ez a féknyereg vagy tartóként működik a fékbetétek megtámasztására a forgórész mindkét oldalán, vagy magát a féknyereg konzolját alkotja – vannak más kivitelek is, de ez a kettő a leggyakoribb. Másodszor, dugattyúkkal alakítja át a fékhenger által a fékfolyadékra kifejtett nyomást a forgórész súrlódásává. Egyszerűen fogalmazva, a féknyereg célja, hogy a fékbetéteket a forgórészhez szorítsa, hogy megállítsa az autót. A féknyergeknek két fő típusa van, az egydugattyús és a kétdugattyús. A legtöbb első féknyereg kétdugattyús, de sok autó hátul egydugattyús féknyergeket használ, ahol kisebb fékerőre van szükség. A fékpedál megnyomása előre kényszeríti a főhenger dugattyúját, összenyomva a fékfolyadékot. A fékfolyadék a féknyereg dugattyúit a forgórészek felé kényszeríti, becsípve a forgórészeket a fékbetétek közé, ami súrlódást okoz, és lelassítja a járművet.

Féknyereg

Féknyereg

Általánosságban elmondható, hogy a fékbetétek és a rotorok elhasználódnak, és sokkal gyakrabban kell cserélni, mint a féknyergeket. A féknyergek megsérülésének egyik fő oka azonban az, hogy elhasználódott betétekkel vezet egy járművet. Ez megakadályozza, hogy a rendszer elvezesse a súrlódási hőt, ahogy arra tervezték, ez pedig károsíthatja a féknyergeket. Ha a betétek nem szigetelik el a féknyerget a túlzott hőhatástól, a dugattyú megsérülhet, vagy a hő a dugattyún keresztül a fékfolyadékhoz juthat, ami a fékfolyadék elfolyásához vezethet. Ez utóbbi a fék meghibásodását eredményezheti. További részletekért és alkatrész rendelésért nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.