Fejlesztő játék a sikeresebb felnőttkorért

Rengeteg kutatás és vizsgálat bizonyítja, hogy a gyermekjátékok jelentős befolyással vannak a gyermek későbbi életszakaszában tanúsított fejlődésre. Ez a hatás akár a felnőttkori személyiségjegyekben is kimutatható.

[wp_ad_camp_1]

Nem véletlen, hogy a fejlesztő játék egyre nagyobb szerephez jutn a játékok között. Minden szülő szeretné ha a gyermeke kreatív, ügyes és okos lenne. A fejlődésnek vannak roppant egyszerű eszközei is; ezek a fejlesztő játékok.

Húsz, harminc vagy negyven évvel ezelőtt a gyerekeknek sokkal kevesebb játékuk volt. Ennek ellenére az akkori gyerekek ugyanolyan boldogok voltak a saját egyszerű játékaikkal, mint a mai gyerekek a játékhalmok között. Sőt, minél több játéka van egy gyereknek, annál kevésbé ragaszkodik hozzájuk. Ez hatással van a későbbi mentalitására is; a játékhoz való kötődés és hűség a későbbiekben a felnőttkori kitartásban jelenik meg.

Fejlesztő játék

Fejlesztő játék

A szülő rengeteget tehet annak érdekében, hogy a fejlesztő játékok hatékonyak legyenek. Mindenekelőtt a gyermek életkorának és fejlettségi szintjének megfelelő játékot kell vásárolnia, másodsorban pedig partnernek kell lennie a játékban. Ha a szülő nem csak megmutatja vagy elmagyarázza, hogyan kell játszani, hanem maga is bekapcsolódik, akkor a gyermek számára sokkal nagyobb lesz az élmény és kialakul a kötődés az adott játék iránt. Így érhetjük el, hogy a gyermekek a fejlesztő játékokat részesítsék előnyben a pisztolyokkal, tankokkal és szörnybabákkal szemben.

A fejlesztojatekvilag.hu webáruház azért jött létre, hogy a szülők számára megfelelő alternatívát kínáljon a játékvásárlásban. Akár kisfiúk, akár kislányok számára keresünk megfelelő minőségű játékot, biztosan találunk olyat, ami nem csak lefoglalja a gyermeket, hanem a képességei javára is válik.