Fedezd fel a csodálatos Albániát

Furcsa belegondolni, hogy napjainkban vannak olyan részei Európának, amelyeket a turisták többnyire elkerülnek, de tény, hogy léteznek ilyenek, itt van mindjárt például Albánia. A nyaralók csak mostanában kezdenek rádöbbenni, hogy ez a Görögországtól északnyugatra fekvő balkáni ország mennyi mindent kínál számukra. A gyönyörű tengerpartoktól kezdve a varázslatos hegyi túrákon át a bájosan hagyományos városokig, Albánia legnépszerűbb turisztikai látványosságai valóban mindenki számára kínálnak valami emlékezetest.

Aki Albániába látogat, annak vétek kihagynia a fővárost, Tiranát. Nem csupán az ország legnagyobb települése, de egy pezsgő, lüktető hely, ahol bátran elmerülhetünk az ország kultúrájában. Számtalan történelmi látnivaló vár minket (mint például a Nemzeti Történeti Múzeum, vagy az Et’hem Bey mecset) és az éjszakai élet magával ragadja az ide látogatókat. Ha pedig délre indulunk és hagyományos nyaralásra vágyunk, akkor vár minket Saranda. Albániának hatalmas tengerpartja van, ám ez a szakasz vitán felül a legszebbek közé tartozik. A Mango Beach és a Saranda Beach is lélegzetelállító és az alacsony árak, valamint a helyiek vendégszeretete együttesen olyan élményt nyújt, amit nagyon nehéz otthagyni. Ha egy kissé más típusú nyaralást tervezünk, akkor viszont útba kell ejtenünk Durrës-t, amely a toszkán hangulatával olyan érzést kelt, mintha Olaszország legszebb vidékein járnánk.

Albánia

Albánia

A város kétségkívül legjelentősebb látnivalója a Durrës-i amfiteátrum, amely a Balkán legnagyobb ilyen jellegű épülete, de a Durrës-i velencei torony és a Durrës-i Régészeti Múzeum kötelező program az idelátogatók számára. Ha az Albán Riviérától északra követjük a tengerpartot, elérkezünk az ország egyik leggyönyörűbb pontjára, a Llogara Nemzeti Parkba, ahol feledhetetlen túraútvonalakon csodálhatjuk az őshonos fajokat, találkozhatunk zergékkel, aranysasokkal és akár vadmacskákkal is. Egy szó, mint száz: Albániánk ezer arca van és mindegyiket érdemes megtapasztalni. Európa egyik legszebb ékköve ez az apró ország, amit minden nyaralónak érdemes legalább egyszer meglátogatnia.