Fantasztikus programlehetőségek Moab városában

A valóban lenyűgöző táj közepén fekvő kis Moab városa kiváló kiindulópont Utah déli részének felfedezéséhez. A Colorado folyótól nem messze, Canyon Country száraz és elhagyatott részén található, és kiválóan alkalmas az Arches és a Canyonlands nemzeti parkok meglátogatásához is, amelyek mindegyike a közelben található.

A régiót körülölelő hatalmas mezők, gyönyörű ékek és elegáns boltívek mellett számos izgalmas szabadtéri kalandtevékenység is várja a vendégeket. A sziklamászás és a vadvízi evezés mellett Moabban a túrázás, a hegyi kerékpározás és a kempingezés, valamint a festői terepjárók is népszerűek. A múzeumokban és festői, félreeső környezetben található őskori sziklarajzokkal és ősrégi dinoszaurusz-kövületekkel Moab hihetetlen turisztikai látványosságok tárháza közvetlenül a küszöbön áll. A Colorado folyó hömpölygő vize mellett kanyarog a fenomenális Potash Road, amely lenyűgöző tájakon vezet át. Összesen 27 kilométer hosszú, Moabtól északra kezdődik, és a Canyonlands Nemzeti Park határán ér véget.

Moab

Moab

Amellett, hogy fantasztikus kilátás nyílik a folyóra és a felette magasodó lenyűgöző homokkő sziklákra, az út ősi dinoszaurusznyomok és őskori sziklarajzok mellett halad el. Útközben rengeteg elragadó sivatag várja a felfedezésre váró helyen, ahol páratlan túrázási, hegyi kerékpározási és sziklamászási lehetőség kínálkozik az elhagyatott határok között. A Lower Colorado Scenic Byway néven is ismert Potash Road az egyik legkifizetődőbb útvonal az utazáshoz, bárhová is megy, láthatja majd a boltíveket, a hatalmas mezőket és a tátongó szurdokokat. Moabtól délnyugatra, egy félreeső helyen található a Birthing Scene – egy figyelemre méltó sziklaművészeti tábla. A ma már népszerű turisztikai látványosságnak számító egyedi kép egy nagy sziklatömb oldalán található, nem messze a mesés Tölcsérívtől. A sziklatömböt borító faragványok közül a leglenyűgözőbb, az alkotáson egy nő látható.