Fanningberg síközpont – ahol csúszkálni jó

Fanningberg az egyik legkedveltebb kisméretű síközpontnak számít egész Ausztriában. Noha nem tartozik a legkisebb, családias telelő központok közé, széles pályáinak köszönhetően mégis alkalmas a családi lesiklások zavartalan kivitelezéséhez. Tulajdonképpen olyan „mindenes” síközpontnak nevezhető, ahol mindenki jól érezheti magát; ez a legfőbb előnye.

[wp_ad_camp_1]

Fanningberg lejtőit a zavarba ejtően szép panoráma jellemzi, amit minden hazatérő elsődlegesen megemlít a téli élmények mesélése közben. A lesiklás is igazi élmény, rendelkezzünk akármilyen tudásszinttel. A kezdők a tanulópálya abszolválása után bátran nekilendülhetnek a csúcsról induló Familienabfahrt pályának, hiszen a széles, lankás szakaszok számukra is biztonságosan élvezhetők.

Fanningberg

Fanningberg

Fanningberg összesen 30 kilométernyi pályával várja a turistákat, amely eltörpül a nagy ausztriai síközpontok távjai mellett, ám bőven több lehetőséget kínál a legkisebb síközpontokhoz képest. A kezdőket összesen 13 kék jelzéssel ellátott pálya várja, lankás terepviszonyokkal, széles pályákkal. Tökéletes választást jelentenek a tanuláshoz és a sítudás tökéletesítéséhez. Érdekes módon csupán 7 kilométernyi piros szakasz jutott a haladó szintű tudást birtoklóknak, viszont 10 kilométer fekete pálya várja a leggyakorlottabb és legrutinosabb sízőket.

Fanningbergben figyelmet szentelnek a külföldről érkező vendégeknek is, így a német nyelvtudással nem rendelkező magyar sízőknek sem kell aggódniuk, hiszen nem csak a szállásokon találhatnak magyar személyzetet, de a síoktatók között is. Minden adott tehát, hogy ebben a barátságos és családias síközpontban egy feledhetetlen élménnyel gazdagodjunk. Érdemes kipróbálnunk az itteni pályákat és megtapasztalni, milyen is Fanningberg igazi hangulata.