Fa, fém és üveg bútorok – Hogyan érdemes választani?

A lakberendezésben a bútor alapanyaga kapcsán a fa, a fém és az üveg a legnépszerűbb anyagok. Sőt, meg merjük kockáztatni, hogy otthonodban is elsősorban ezek az anyagok dominálnak. Ha bútor választás előtt állsz, akkor nem árt pár dolgot tudni.

[wp_ad_camp_1]

Bútor – A fa kétségtelenül az egyik legnépszerűbb anyag, gyakorlatilag minden otthonban megtalálható. Nem csoda, hiszen a fa mondhatni tetszetős a szemnek és rendkívül esztétikus bútorok készíthetők belőle. Némi ápolás mellett hosszú ideig otthonod ékei lehetnek otthonodnak. A fának számtalan különféle típusa van, így változatos bútorok készíthetők belőle. A rusztikus otthonokba mindenképp a tömörfa bútorok illenek. A legnépszerűbbek a tölgy, bükk, akár, rózsafa, tikfa, de a mangófa is szóba jöhet. A tömörfából készült bútorok nyers erőt sugároznak, miközben rendkívül természetesek. A fa olcsóbb alternatívája a bútorlap, melyek kevésbé minőségiek, mint a tömörfák, ennek ellenére sokan választják ezeket, mert olcsóbbak a tömörfáknál. Bármilyen fa bútorról is legyen szó, az ápolásuk nagyon fontos.

Bútor

Bútor

A fémbútorok elsősorban a modern lakberendezési stílusokra jellemzők. A dizájnos, modern otthonokban a fémbútorok már-már kötelező kelléknek számítanak, ugyanakkor dekoráció terén is nagyon népszerűek, azok, melyek fémből készültek. A fém nagy előnye a fával szemben, hogy gyakorlatilag sosem gyengül el, így különösebb ápolást sem igényelnek. Az üveg bútorok egész egyszerűen csak stílusosak és esztétikusak. Ezek is elsősorban a modern otthonok ismérvei. Első pillantásra az üveg bútorok törékenynek tűnnek, holott meglehetősen masszív és kellőképp vastag üvegből készülnek. Bármelyik anyagot kedveled, ha bútort szeretnél vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a dodo.hu webáruházba és megtekinteni a kínálatot!