Ezért fontos, hogy megtakaríts a gyermekednek

Egy pár életének legfontosabb pillanata, amikor megszületik a trónörökös. Onnantól kezdve minden más háttérbe szorul és csak az a fontos, hogy neki a legjobbat biztosítsák, mind érzelmi, mind anyagi fronton.

Minden, anyagilag felelősen gondolkodó tudja, hogy a gyűjtögetés fontos, ám főképp azok a szülők kezdenek el lázasan gondolkodni a lehetséges megtakarítási formákról, akik maguk is alacsonyabb jövedelmű családból származnak és saját maguknak kellett felépíteni az egész életüket, külső, szülői segítség nélkül. Ezek az emberek ugyanis pontosan tudják, hogy mennyivel könnyebb dolga van azoknak, akik nem üres zsebbel vágnak neki a nagybetűs életnek, hanem van egy kezdő lökés, amire lehet alapozni. Ennek az összegnek nem az a célja, hogy elvegye a gyermek motivációit, és ne kelljen dolgoznia, fejlődnie, sokkal inkább egy segítség az életkezdéshez, melyből elvégezheti a tanulmányait, vagy épp fedezi az első otthon önerejét.

Megtakarítás

Megtakarítás

A gondolatig nagyon sokan, gyorsan eljutnak, ám aki nem mozog otthonosan a befektetések világában, az nagyon hamar összezavarodik. Vajon melyik befektetés lenne a legjobb? Mikor álljunk neki gyűjteni és milyen összeget tegyünk félre? Nos azok számára, akik számára teljesen idegen ez a terep, a legjobb döntés egy hozzáértő szakember segítségét kérni. Ezen felül léteznek kockázatmentes megtakarítási formák, amelyek hatalmas előnye, hogy nem kell aggódnunk a árfolyamváltozások, vagy előre nem látható gazdasági események miatt, hátrányuk, hogy nem túl acélos a kamatozásuk, ám ha odafigyelünk és valamilyen inflációkövető csomagot választunk, akkor nagyon nem nyúlhatunk mellé. Hogy mennyit teszünk félre gyermekünknek, az persze csak rajtunk áll. Azonban jó, ha tudjuk, hogy már egészen kis összeg (rendszeres) megtakarításával is jelentős összeget érhetünk el, hisz 18 év áll a rendelkezésünkre, és a kamatos kamat a mi malmunkra hajtja a vizet.