Ezért fontos, hogy legyen erkélye a lakásnak!

Az ingatlanvásárlás az egyik legnehezebb döntés az életben. Legyen szó akár családi házról, akár lakásról, mindig nagy tervezgetés előzi meg és sokszor hónapok – sőt, évek – telnek el, mire megtaláljuk az ideális jelöltet.

Családi ház esetében egész más szempontok érvényesülnek, ott sokkal fontosabb tényező, hogy a tető – vagy épp a falak – állapota rendben legyen, illetve a kábelek és a csövezés minősége kifogásolható-e, hisz ezek rendbetétele jelent komoly anyagi megterhelést a későbbiekben. Emellett persze fontos az elhelyezkedés, a szomszédok, az infrastruktúra, egy szóval ezernyi tényező befolyásolja, hogy melyik az az ingatlan, ahol évtizedekig boldogan élhetünk. Egy lakásvásárlás előtt viszont más szempontokat veszünk figyelembe. Ilyenkor kevésbé számítanak a külső szempontok, hisz az ilyen javítások költségét nem – csak – nekünk kell állnunk. Sokkal lényegesebb, hogy megfelelő méretű és elrendezésű legyen az ingatlan, hisz míg egy családi ház – ha körülményesen is, de – bővíthető, addig egy lakásnál erre a legritkább esetben sincs lehetőség.

Erkély

Erkély

Épp ezért lenne fontos, hogy az igényeket nagyon pontosan meghatározzuk vásárlás előtt. Ez hellyel-közzel meg szokott történni, ám az erkély valahogy mindig mostoha ilyen szempontból. Azaz ritkán döntő tényező, hogy van-e, vagy nincs, pedig fontosabb, mint azt esetleg eleinte gondolnánk. Egy erkély ugyanis a lakás udvara, egy kis kiszabadulás a bezártságból. Emellett pedig plusz 3-6 négyzetméter hely, amiért a későbbiekben rendkívül hálásak lehetünk majd. Hiába kicsi, számtalan módon hasznosítható. Grillezhetünk – ezt beltéren nem igazán lehet ugye megoldani -, növényeket, virágokat termeszthetünk, de bármikor kiülhetünk kávézni, vagy csak megreggelizni és máris más lesz a hangulatunk, mint a négy fal között. Emellett pedig tárolóként is használható, ami felújítás – vagy csak a hétköznapi káosz – esetében is hatalmas segítség. Így hát ne becsüljük alá az erkély jelentőségét, mert sokkal fontosabb, mint gondolnánk.