Ezek Halifax legjobb látnivalói

Nova Scotia fővárosa, Halifax tengerparti városa egy hatalmas, azonos nevű kikötőben fekszik, és fontos gazdasági és kulturális központja az Atlanti-óceáni Kanada számára. A 19. és 20. században ez volt az első kikötő a legtöbb európai bevándorló számára az országba.

Három kilométer hosszan elnyúló vízpartján történelmi rakpartok és raktárak, piacok és múzeumok találhatók. Kis mérete ellenére Halifaxban sok látnivaló van. A város tengerjáró múltjában való elmélyülés mellett felfedezheti a félsziget parkjait és kertjeit, kiváló művészeti galériáit és gyönyörű régi épületeit is. Gazdag tengeri történelméhez és örökségéhez számos turisztikai látványosság is kapcsolódik. A város vízpartján található a Seaport Farmers’ Market, amely figyelemre méltó módon a legrégebbi, folyamatosan működő piac Észak-Amerikában. Az 1750-ben alapított, számtalan standon és bódén halak, friss termékek és pékáruk vásárolhatók, a piac pedig az év szinte minden napján nyitva tart. Az évek során számos helyen tartották a történelmi termelői piacot. Számos árus 2011-ben Halifax Seaport nyüzsgő művészeti és kulturális negyedébe költözött. Itt megkóstolhat néhány helyi kanadai alapanyagot, ajándéktárgyakat vásárolhat, vagy megállhat egy harapásra vagy kávéra az egyik standon.

Halifax

Halifax

A városközponttól körülbelül tíz percnyi autóútra északnyugatra található a békés és festői Fairview Lawn temető. Leginkább arról ismert, hogy az RMS Titanic hírhedt elsüllyedésének több mint száz áldozatának végső nyughelye, útjai komor sírok, emlékművek és a tengeri tragédia emlékművei mellett vezetnek el. Az elsüllyedt hajó legénységéből és utasai közül összesen 121-en vannak eltemetve itt, sok szürke gránitjelzővel, amelyen a nevük és halálozási dátumuk szerepel.