Európa legszebb régiói

A népek, kultúrák, országok és tájak sokféle csoportjának otthont adó Európa az északi-sarki-óceántól a nyugati Atlanti-óceánig nyúlik, a Földközi-tenger és a Fekete-tenger határolja délen.

[wp_ad_camp_1]

Olyan fenséges hegyláncokat ölel fel, mint az Alpok, a Kárpátok és a Pireneusok, valamint olyan nagy folyókkal rendelkezik, mint a Duna és a Volga, hatalmas szárazföldi területe gyönyörű tájaknak ad otthont, és rengeteg csodálatos tengerpart is látható itt. A lélegzetelállítóan gyönyörű természetnek és a csodálatos vadonnak otthont adó, ritkán lakott északi országok Európa északnyugati részén örömmel vendégül látnak mindenkit. Ezek közé az országok közé tartozik Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország. A viking időkig visszanyúló közös örökség által összekötött országok sok hasonlóságot mutatnak lenyűgöző tájaik és környezetük tekintetében, ahol sok vad terület és víz látható, és csak Dánia törte meg a trendet, mivel ez többnyire alacsonyan fekvő mezőkből és gazdaságokból áll. Valójában Izland és Norvégia is híres vulkanikus és fjordokkal teli tájairól, míg Svédország és Finnország csillogó tavakkal, végtelen erdőkkel teli. Az északi birodalmakban az északi-sarkvidék dermedt világa uralkodik és itt élvezheti a legjobban a félelmetes északi fényeket, amelyek emlékezetesen világítják meg az éjszakai égboltot.

Fjord

Fjord

A különféle népek, nyelvek, kultúrák és tájak széles választékát felölelő Nyugat-Európa nagyon népszerű hely a turisták körében, mivel hihetetlen városokkal, ókori történelmi nevezetességekkel és fontos kulturális emlékekkel van ellátva, amiket megtekinthet. Míg Amszterdam, Brüsszel, Dublin, London és Párizs fővárosai lenyűgöző látnivalókat kínálnak, mint például Big Ben, a Grand Place és az Eiffel-torony, a kisebb városok sajátos látnivalóikat és identitásukat is bemutatják, tehát Brugge, Edinburgh, Luxembourg City és Nizza is egyaránt megér egy látogatást.