Európa legszebb helyei

A fenséges hegyláncoknak, a magával ragadó tengerpartoknak és az idilli szigeteknek otthont adó Európa a Föld legszebb tájaival büszkélkedhet. Míg világszínvonalú fővárosai, London, Párizs és Róma vonzza a legtöbb látogatót, a kontinens 44 országának elragadóan különböző városai és látnivalói vannak.

[wp_ad_camp_1]

A Rila-hegység között elhelyezkedő Hét Rila-tó Bulgária egyik legnépszerűbb és festői látványossága. Az ország délnyugati részén fekvő hét tó szikrázik a napon, és patakok, kaszkádok és vízesések kis sorozata köti össze őket. Mindegyik tó meghatározó tulajdonságáról kapta a nevét, így miután meglátogatta a „Könny” tiszta vizét, megállhat a „Szem” ovális alakú partjainál. A tó több mint 2000 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. A csodálatos hegyek mellett, festői túraútvonalak otthona, fantasztikus kilátással, itt-ott tarkítva. A világ egyik legromantikusabb és legpompásabb városa, Velence olyan, mint más hely a Földön, de elképesztő művészettel és építészettel, bárhová is néz. Olaszország északkeleti részén található, a város bájos csatornákkal és gyönyörű régi hidakkal van összekötve.

Hét Rila-tó

Hét Rila-tó

Csodálatos vízi útjait márványbevonatú paloták, évszázados templomok és elképesztő művészeti múzeumok sorakoztatják, számtalan más történelmi nevezetességgel és kulturális látnivalóval itt ott. Velence sikátorainak, csinos piazzáinak és idilli szigeteinek felfedezése mindig csemege. Az egyik legjobb alkalom a látogatásra a farsang időszaka. A Kárpátok között kanyargó Transfogarason autópályát széles körben a világ egyik leglátványosabb útjának tekintik. Az 1970 és 1974 között stratégiai katonai útnak épített pálya számos magas hegyi hágón és folyóvölgyön halad át Románia központjában. Hajmeresztő hajtűkanyarjai, meredek és éles leereszkedései és lenyűgöző látványa miatt az autópálya nagyon népszerű a túrázók, a kerékpározók és az autóval közlekedők között.