Észnélküli fogyókúrázás váratlan eredményekhez vezethet

Ahogy közeledik a tavasz egyre többen azon próbálnak ügyködni, hogy hogyan is érjék el nyárra a tökéletes bikiniformát. Sajnos egyesek olyan különféle diétákat választanak a kitűzött cél elérése érdekében, hogy az akár komoly következményekkel is járhat.

[wp_ad_camp_1]

A nők nagy többsége sosincs megelégedve az alakjával, mindig van pár plusz kiló melytől jó lenne megszabadulni. Viszont a másik oldalról se feledkezzünk meg, akik pedig folyamatosan azzal küszködnek, hogy felszedjenek pár kilót. Szóval egy örökös körforgásról van szó. Ám fontos kihangsúlyozni, hogy szép formás alakot csakis egészséges étrenddel és kitartó sporttal érhetünk el. Különféle diéták által leadhatjuk a felesleget, viszont arról se feledkezzünk meg, hogy még nem leszünk formásak, illetve amilyen könnyen leadtuk őket, úgy azok vissza is jöhetnek. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a hirtelen súly veszteség milyen komoly problémákat, vagy akár szövődményeket is okozhat a szervezetünkben.

Fogyókúra

Fogyókúra

Amennyiben hirtelen ételmegvonással szeretnénk leadni pár kilót, akkor a célunkat elfogjuk érni, de számolnunk kell azzal, hogy a zsír mellett az izomzatunk is le fog épülni. Ezen felül számolnunk kell azzal is, hogy erőtlenné válhatunk és eluralkodhat rajtunk egy folytonos fáradság érzete, mely szintén a megfelelő tápanyag pótlásának a következménye lehet. Nem beszélve egy további igen komoly problémáról, amely akár a párkapcsolatunkat is beárnyékolhatja, ez pedig a hüvely szárazság. Ugyanis az extrém fogyás könnyen összezavarhatja a női hormonokat. Ezek tudatában talán érdemes átfontolnunk, hogy mit és hogyan szeretnénk megvalósítani. Talán annak érdekében, hogy elérjük a kívánt formát sokkal inkább célszerű lemondani a nassolásról és célszerű valamilyen sportba kezdeni.