Esővízgyűjtő tartály a legjobb áron elérhető!

Esőtartály telepítésekor fontos szempont, hogy melyik lefolyót használják az esővíz összegyűjtésére. A különböző lefolyók különböző tetőterületeket eresztenek le, és a regionális csapadékmintáktól függően nagyobb vagy kisebb vízelvezető területet lehet előnyben részesíteni.

Esővízgyűjtő tartály vár mindenkit a sunikft.hu weboldalra látogatva, ezért keressen fel minket bátran és válogathat kedvére a jobbnál jobb tartályok között, amelyek olcsón megrendelhetők. Az esőcsőnek tartalmaznia kell egy túlfolyó csövet. Ennek a túlfolyócsőnek el kell mozgatnia a vizet a tartályból a meglévő csapadéklefolyóba, amint eléri a bizonyos mélységet (általában néhány centiméterrel a tartály teteje alatt). Ez biztosítja, hogy a felesleges esővíz ne csak túlcsorduljon, és ne kerüljön a talajra, amikor a tartály megtelik. Továbbá, az esőtartály helyét okosan kell megválasztani. A kertekhez közeli lefolyók ideálisak. Ezenkívül a talajnak síknak kell lennie, hogy megakadályozza a töltött tartály felborulását. Az esőtartály egy egyszerű eszköz, amely könnyen megrendelhető. Lényegében ez egy tartály, amely a lefolyóhoz csatlakozik, hogy összegyűjtse az egyébként elpazarolt esővizet. Így működik: Amikor eső esik a tetőre, az az ereszcsatornák és a lefolyók felé irányul.

Esővízgyűjtő tartály

Esővízgyűjtő tartály

Általában ezt a vizet elterelik az ingatlantól, hogy megakadályozzák, hogy az alapjához szivárogjon. Ha egy esőtartályt csatlakoztat az esőcsatornákhoz, megtarthatja ezt a vizet a későbbi parkosítási célokra, így megtakaríthatja a vizet, amely egyébként az önkormányzati ellátásból származna. A mérsékelt esőzések során lehulló vízmennyiség meglepheti. Például egy hüvelyknyi eső 2000 négyzetméteres tetőn körülbelül 4500 litert hoz ki. Ez elég ahhoz, hogy percek alatt megtöltse az átlagos esőtartályt. További részletekért nézzen be a sunikft.hu weboldalra.