Esővíz elvezetés talajban – Tudjon meg többet!

Napjainkban különösen fontos odafigyelni az ivóvízkészletekre és a megfelelő vízelvezetésre. A víz és az eső hatalmas kincsek, így érdemes okosan gazdálkodni velük. Fontos gyűjteni és újrahasznosítani, hiszen a vezetékesvíz drága, ráadásul célszerű nem az ívóvízzel végezni olyan tevékenységeket, mint az autómosás vagy a kerti locsolás.

Esővíz elvezetés talajban több szempontból is jó döntés. Ma már a globális felmelegedés általános problémának számít és az ivóvízkészletek is egyre inkább korlátozottak. Az esővíz elvezetésnek speciális szabályai vannak, erről kormányrendelet is kiadásra került. A csapadék elvezetést az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) számú kormányrendelet szabályozza. Az esővíz elvezetés akár házilag is megvalósítható, viszont az ehhez kapcsolódó szabályozásokkal tisztában kell lenni. Nagy segítséget jelent a SUNI KFT által készített innovatív, ugyanakkor egyszerű telepítési útmutató, amely komoly szakmai segítséget jelent mindazoknak, akik szeretnék az esővizet hatékonyan elvezetni és szikkasztani.

Esővíz szikkasztás

Esővíz szikkasztás

Az esővíz szikkasztás alatt az esővíz szakszerű elvezetését, összegyűjtését, illetve annak föld alatt való elszivárogtatását értjük. Ez egybe azt is jelenti, hogy a kifejezetten erre a célra kiépített rendszerek a föld alá vannak telepítve. Az esővizet megfelelőképp kell szűrni, továbbá gondoskodni kell a rendszer védelméről is. Ez egy magas minőségű geotextília alkalmazásával és egy speciális szűrőberendezés használatával érhető el. Az esővíz elszikkasztására többféle szikkasztó rendszer bevethető. Ha szeretne bővebb információkat megtudni az esővíz szakszerű elvezetése és a szikkasztás kapcsán, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!