Esküvő olcsón – lehetséges

Házasodni nem olcsó, főleg abban az esetben nem, ha sok vendéget szeretnénk meghívni. Bizonyos trükkökkel azonban nem kell milliós tételnek lennie az esküvőnek.

[wp_ad_camp_1]

Manapság egy közepes méretű esküvő másfél-két millió forintba kerül, de az sem ritka, hogy még mélyebben zsebbe kell nyúlni. Pár dolog azonban segíthet, hogy az esküvőre ne menjen rá a gatyátok is. Alapvetően a mennyasszony cipőjére felesleges több tízezret költeni, főleg abban az esetben, ha ki se látszik a ruha alól. A legtöbb vendégnek fogalma sincs arról, hogy az ara milyen lábbeliben mondta ki a boldogító igent. Az autóbérlést megúszhatjátok, ha egy ismerős segítségét kéritek, akinek nagy és szép autója van. A dj-nek vagy zenekarnak ugyan van egy hangulata, viszont senki nem veti a szemetekre, ha egy CD-re tesztek pár órányi zenét és azt játsszátok le. A családtagokat akár meg is kérhetitek, hogy nászajándék gyanánt az ügyes cukrászok inkább pár tálca házi sütivel támogassanak.

Esküvő

Esküvő

Az italokat érdemes italdiszkontban megvásárolni, mivel így jóval olcsóbb. A meghívókat akár e-mailben is kiküldhetitek, vagy magatok is elkészíthetitek. Bár a fátyol szép, azonban ma már egyre kevésbé divatos, sokan inkább különféle kiegészítőket választanak a frizurába. Ha van ügyes kezű ismerősöd, aki kiválóan tud sminkelni vagy frizurát készíteni, akkor nyugodtan kérd meg, de előtte mindenképp csináljatok pár próba sminket vagy frizurát. Érdemes utánajárni, hogy olcsóbb-e ruhát varratni, mint kölcsönözni, valamint, ha mégis kölcsönzöl, akkor több helyen körülnézni. Mire felvágjátok a tortát a legtöbb vendég már enyhén pityókás állapotban van, így nem sok értelme van a legdrágább tortát megrendelnetek. Profi fotóst csak a szertartásra hívjatok, a lagziban már a rokonok is lekaphatják a spontán pillanatokat.