Escada – a márka és ami mögötte van

Az Escada SE egy luxus női designer ruházati cég, amelynek székhelye Münchenben, Németországban található. A cég tulajdonosa a Regent L.P., egy nemzetközi magántőke-társaság, amelyet Michael A. Reinstein befektető vezet.

[wp_ad_camp_1]

A céget 1978-ban alapította Margaretha Ley tervező. Jelenleg divat kiegészítőket és a konfekciókat forgalmaz. 2017-től az Escada SE 80 országban működik, világszerte 600 értékesítési ponttal. A luxus divatcímke körülbelül 1500 alkalmazottat foglalkoztat Milánóban, Párizsban, Tokióban, Londonban, Beverly Hills-ben és New York-ban. Az Escadát Margaretha és Wolfgang Ley alapította 1978-ban Münchenben, Németországban. Korábbi modellként és a stockholmi királyi udvarban szerzett szabászati végzettséggel Margaretha Ley merész, nőies formatervével vált ismertté. 1978-ban került sor az Escada női ruhakollekció első bemutatására, amely gyönyörű díszeket és ruhákat tartalmazott. A társaság hamarosan kiemelkedett jellegzetes alkotásaival, amelyek szokatlan szín- és mintakombinációkat, exkluzív hímzéseket és igényesen megtervezett kötött divatárut tartalmaznak. Az Escada gyors fellendülést tapasztalt, és folyamatosan bővítette gyűjteményeit és kreatív munkáját.

Escada

Escada

Nemzetközi terjeszkedése során az Escada SE 1986-ban tőzsdére lépett. 1995-ben a vállalat elindította az Escada Sport márkát, létrehozta saját kiegészítőkollekcióját, beleértve a táskákat és cipőket, és jelentős licenceket adott, együttműködve híres partnerekkel.  2007-ben Stefan Szczesny művész új Escada kollekciót hozott létre a franciaországi Saint-Tropez-ben. 2008 júliusa óta Bruno Sälzer volt a vezérigazgató, aki felelős volt a tervezés, a marketing és az értékesítés területén. 2009-ben az Escada eladta leányvállalatát, a primpheri AG-t, amelynek székhelye Münsterben, Westfalenben volt.