Érdekes tények a Gucci divatmárkáról

Amikor a csúcskategóriás márkákra gondolunk, a Gucci gyakran az első, amelyik eszünkbe jut. Bár nem mindenki engedheti meg magának a Gucci ruhadarabok vásárlását, egyesek úgy vélik, hogy a márka össze kapcsolja őket az egész divatvilággal.

[wp_ad_camp_1]

Íme néhány érdekes tény, amelyeket valószínűleg nem ismert eddig erről a csúcskategóriás márkáról! A híres dupla G logó Guccio Gucci-t jelent. Noha a Gucci Olaszországban indult, a divat országából, a stílust a Londonban és Anglia környékén élők ihlették. Az első elinduláskor a cég minőségi bőrből készült bőröndöket gyártott. A kézitáskák és az aktatáskák továbbra is a Gucci legnépszerűbb cikkei. Guccio Gucci találkozott olyan elismert nevű hírességekkel, mint Winston Churchill és Marilyn Monroe, és az ő kiegészítőik inspirálták őt saját márkájának elindításához. Világszerte számos híresség rajongója ennek a márkának, köztük a rapper, Chainz, akinek híres mondata a következő: „Amikor meghalok, a Gucci üzletbe temessetek el”.

Gucci

Gucci

A Gucci által elkészített első darabjai nyergek  voltak. Értékes lovasoknak adta el őket Olaszországban, tehát könnyű kitalálni, honnan származik a felismerhető lovas logó. Ezt a logót először az 1950-es években látták, és azóta is a márka kulcseleme maradt. Először a nyeregkészítés volt a specialitása, majd selyem-kiegészítésre terjedt tovább, és sok más terméknél elkezdte használni a selymet, beleértve az ékszereket és a táskákat. 1953-ig, tehát haláláig, Guccio Gucci személyesen irányította a márkát. Halála után fia átvette az üzletet és népszerűsítette a termékeket a hollywoodi hírességek körében. A népszerű Gucci Hobo táskát olyan hírességek is használták, mint Elizabeth Taylor. Grace Kelly-nek, a monacói hercegnőnek is speciális Gucci sálat készítettek. A sálat Rodolfo Gucci, Guccio egyik fia tervezte. A GG logót nem maga Gucci készítette. 1960-ban tervezték Guccio Gucci tiszteletére halála után.