Emelkedik a kereszténység Ázsiában

Már nemcsak Európában, Amerikában, de Ázsiában is emelkedő tendenciát mutat a kereszténység. A gazdasági és politikai felemelkedés mellett. Egyesek szerint Kína válhat a világ legnagyobb keresztény nemzetévé 2030-ra. De hogyan lehetséges ez?

[wp_ad_camp_1]

Dél-Koreában van olyan templom, melybe átlagosan 10. ezren járnak. Egyedül Szöulban 20 ilyen egyház is van. De Kínában sokkal több is, mivel ez csak csepp a tengerben. Sokszínű az Ázsia, valószínű a növekedés is ennek köszönhető.

Kína kommunista ország. De állítások szerint hihetetlen növekedésnek indult az országban a kereszténység. A templomok, egyházak gombamód szaporodnak. Akár annyira, hogy több egyház fog épülni, mint Amerikában.

Különösen az ünnepnapokon látogatják a templomokat, annak ellenére, hogy kommunista az ország. Van olyan templom, melynek férőhelye eléri az ötezer főt is. A kisebb városokban is hihetetlen módon járnak templomokba az emberek.

Kereszténység Ázsia

Kereszténység Ázsia

Kína hivatalosan ateista ország. De az emberek ennek ellenére keresnek valamit, ami megnyugtatja a lelküket. Amit sem a kommunizmus, sem a kapitalizmus eddig még nem adott meg. De úgy tűnik, hogy a kereszténység viszont  ki tudja elégíteni lelki éhségüket.

Mao elnök halála után igen fellendülésnek indultak az egyházak.Amit szeretett volna az elnök, az nem jött össze, mivel azt akarta, hogy megszüntesse a kereszténységet.  Ezzel ellentétben az ország lesz a legnépesebb keresztény ország.

Például egy kisebb városkában több templomot is építettek, és az egyikbe körülbelül kétezren járnak rendszeresen. Évente hetvenen keresztelkednek meg ott. Valóban elég nagy számok ezek például a magyarországi viszonylatba nézve. Nálunk hol található ilyen község?

Emellett nem mindenhol engedhetik meg maguknak az emberek, hogy nyilvánosan járjanak templomba. Valahol földalatti gyülekezetekbe kénytelenek járni, mivel a kommunista pártok figyelnek minden gyanús mozgást. De mégis járnak. Érdekesek ezek a tények a hatalmas Ázsiáról, benne Kínáról.