Élelmiszertermelés a tetőkertben

Nem kell a városon kívül, külön kis telket vásárolni, ha szívesen kertészkedne. Manapság akár a belvárosban közepén is lehet haszonnövényeket termeszteni, mégpedig a tető zöldtetővé alakítása által. A tetőkert ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

[wp_ad_camp_1]

Tetőkert alkalmazása ma már szerte a világon elterjedt. Nem csak a cégek és vállalatok döntenek úgy, hogy tetőkertet alakítanak ki az épület tetején, de gyakran társasházak lakói is összefognak, hogy a csupasz tető helyett burjánzó zöld növények legyenek. Manapság egyre többen kötelezik el magukat az úgy nevezett városi farmoknak, vagy ahogy sokan mondják a „food from the roof” vagyis ételt a tetőről megoldásnak, aminek köszönhetően a Föld sűrűn lakott részein a lakosság élelmiszer problémáit enyhíteni lehetne, legalábbis a városi farmok hívei ezt állítják. Tagadhatatlan, hogy már számos országban alkalmazzák a tetőkerteket. Például Bangladesben rizsföldeket alakítottak ki a tetőkön, míg Szingapúrban és Ausztráliában pedig hidrokultúrás haszonnövények beültetése mellett döntöttek.

Tetőkert

Tetőkert

A Föld népessége folyamatosan növekszik, ezért nagyon fontos minden lehetőséget megragadni az élelmiszer termesztésre. Ilyen megoldás lehet a tetőkerten való élelmiszer termesztés. Ugyanakkor nem csak az élelmiszertermesztést említhetjük a tetőkert előnyei közt. A városi emberek gyakran vágynak a szabadba, egy kis zöld felületre. Ez könnyedén megvalósulhat akár a tetőn is. Nincs is annál jobb, mint a tetőn lazítani, pihenni a növények társaságában. Ha Ön is szeretne tetőkertet kialakítani, akkor érdemes ellátogatni a zoldtetoepites.hu weboldalra, ahol bővebb információkhoz juthat, ezenkívül elérhetőséget is talál, így tapasztalt szakemberekkel veheti fel a kapcsolatot!