Egyszerű módszerek a bőr természetes hidratálására

A bőrápolás során a leginkább alulértékelt lépés a hidratálás. A legtöbben azt gondoljuk, hogy csak egy rétegnyi krémet kenjünk fel, és már indulhatunk is. De ellenőrzi valaha a krém összetevőit, vagy azt, hogy a krém alkalmas-e a bőrtípusára, vagy sem? A hidratálás minden bőr számára kötelező. Igen zsíros bőrre is.

A hidratáló krém védőréteget képez a bőrön, hogy megakadályozza a kiszáradást és egyéb károsodásokat. A jól hidratált és táplált bőr kevésbé hajlamos a sérülésekre. Ezért tartsa bőrét kívül és belül is hidratáltan, hogy természetes módon ragyogjon. Néhányan nem hisznek a vegyi anyagokban gazdag, használatra kész hidratáló krémben, de ez nem jelenti azt, hogy nem kényeztetheti bőrét. Különböző természetes összetevőket használhat, amelyek segítségével táplálja és hidratálja a bőrt. Az aloe vera még az érzékeny bőrűeknek is használható, hogy megnyugtassák és gyógyítsák irritált bőrüket. A zsíros bőrű szépségek, akik félnek bármilyen hidratáló krémet felvinni a bőrükre, nyugodtan használhatják hidratálószerként. Kihúzhatja a friss gélt a leveléből, vagy használhatja a boltban vásárolt krémet a bőrére. Ha friss aloe vera gélt használ, akkor feltétlenül öblítse le 10 perc alkalmazás után.

Bőr hidratálás

Bőr hidratálás

A természetes olajok a legjobb hidratálók száraz bőrre. Az olajtisztító módszer az egyik legjobb módja annak, hogy a természetes olajokat mélytisztításra és hidratálásra használja. Bármilyen természetes olajat választhat, például mandulaolajat, kókuszolajat, ricinusolajat, olívaolajat vagy akár jojobaolajat. Ha nem szeretné használni az olajtisztító módszert, egyszerűen melegítse fel az olajat és masszírozza arcát néhány percig vele, és hagyja 30 percig hidratálni a bőrt. Ezt követően zuhanyozhat, hogy eltávolítsa az olajmaradványokat. Akár az éjszakai krémeket is lecserélheti ezekre a természetes olajokra, hogy szuper hidratált és ragyogó arcszínnel ébredjen.