Egyszerű étrendi változtatások a puffadás megelőzésére

A gyomorban lévő zsírlerakódások nem tesznek jót az egészségnek. A gyomor a puffadás miatt zsírosnak tűnhet. A nők nem viselhetnek fürdőruhát a medencénél és a strandon, ha fel vannak puffadva. Sokan nagy méretű ruhát hordanak, hogy elrejtsék a kitágult hasukat. A puffadás fő oka a túlevés, a rossz étkezési szokások, az emésztési zavarok, a székrekedés és a stressz.

Ha az elfogyasztott ételt nem emésztjük megfelelően, akkor felfúvódással együtt gázok keletkeznek. Kínosnak érezheti magát, ha a puffadt pocak miatt nem tudja felvenni kedvenc ruháit. Fontos lépéseket kel tenni a probléma leküzdésére, hogy a gyomor ne legyen nagy és zsíros. Az étrend megváltoztatása segít e cél elérésében. Ehhez adunk néhány tippet. A túlevés és a nagy mennyiségű étel fogyasztása puffadáshoz vezet. Szabályozhatja az elfogyasztott élelmiszerek adagjának méretét úgy, hogy kevesebb ételt fogyaszt egyetlen adagban. Egyen kis mennyiségben, és ne egyen túl sokat. A szénhidrátot tartalmazó élelmiszerekről ismert, hogy puffadást okoznak. Az ilyen ételek magukhoz vonzzák a vizet, amitől a gyomor megnagyobbodhat és felpuffadhat. Csökkentse a tészta, gabonapelyhek és egyéb szénhidráttartalmú ételek fogyasztását, vagy teljesen kerülje azokat.

Puffadás

Puffadás

A sós étel fogyasztása puffadást okozhat. Kerülje az ilyen ételeket. Csökkentse a sóbevitelt az étrendben. Használjon sómentes fűszereket. Ne adjon extra sót az elfogyasztott ételek tetejére. Ne egyen feldolgozott élelmiszereket, mert nagyon magas a sótartalmuk. Azok, akik szeretnek nyers zöldséget enni, puffadástól szenvednek. Kerülje el ezt. Ehelyett érdemes megfelelően főtt zöldségeket enni. A zöldségek főzése segít a jobb emésztésben. Néha puffadás lép fel az emésztési zavarok miatt. A probléma megoldására vegyen be emésztést javító fűszereket és gyógynövényeket. Vegyen be gyömbért az étrendbe. Étkezés után egyen édesköménymagot. Igyon borsmenta teát az emésztés javítása érdekében.