Egy maréknyi dió képes megelőzni a betegségek kialakulását

A dió, magas ásványi anyag és vas tartalmának köszönhetően, nagyon egészséges ételnek mondható, főleg akkor, ha a szív szempontjából vesszük. Tanulmányok százai mutatják ki, hogy mennyire jótékony hatással van a szívrohamok kialakulásának megakadályozásában.

[wp_ad_camp_1]

De a dió vajon olyan betegségek kialakulását is megakadályozza, mint a cukorbetegség, vagy a rák? Egy nemzetközi kutatócsoport, 29 elemzett tanulmány után egy publikációt tett nyilvánossá a BMC Medicine naplójában, miszerint 800.000 embernél a diófogyasztás nemcsak a szívre, hanem az egész testre kiterjedő jótékony hatással járt. A felmérések szerint azoknak az embereknek, akik naponta elfogyasztják a minimum 20g bármilyen fajta diót, közel 30%-kal csökken az esélyük, hogy komolyabb szívproblémáik legyenek, mint azoknak, akik nem fogyasztják egyáltalán. A rák kialakulása pedig 15%-kal, az idő előtti elhalálozásé 22%-kal csökken. A légzőszervi megbetegedések aránya és a cukorbetegség kialakulásának esélye is a felére csökken ennek a növénynek a rendszeres fogyasztásával.

Dió

Dió

Népcsoporttól, földrajzi elhelyezkedéstől és nemtől függetlenül, a dió fogyasztása minden embernél hasonló jótékony hatást fejt ki, így befolyásolva az idő előtti elhalálozás lehetőségét. Szinte mindent tartalmaz, amire az embernek szüksége lehet az egészsége szempontjából: vasat, proteint, antioxidánsokat és telített zsírsavakat, amelyek megakadályozzák a sejtek károsodását és egyben a rák kialakulását is. Ily módon a dió az egyik legegészségesebb és legtáplálóbb ételek közé tartozik, amelyet gyógyászati célra is lehet használni, legalábbis megelőzés céljából biztosan. Továbbá a bőrnek is nagyon jó. Sok krémet csinálnak ilyen kivonatból, amely különféle bőrproblémákra és reumára is ajánlott.