Egy hétvége Velencében? Elég lehet!

A semmihez sem hasonlítható város, Velence olyan úti célnak tűnik, amely inkább tartozik valamiféle fantáziavilágba, mintsem Északkelet-Olaszországba. Pedig Velence nagyon is valóságos, és épp olyan látványos, mint amilyennek a leírások tartják.

Ha Velencébe látogatunk, akkor roppant fontos, hogy jó előre megtervezzük a kirándulásunkat, hisz ez az apró város az év nagy részében rendkívül túlterhelt, turisták tömegei lepik el a csúcs szezonban. Mivel Velencében mindössze 2 nap áll rendelkezésre, sok múlik a megfelelő időpont kiválasztásán. Nemcsak az időjárást kell figyelembe venni, hanem a tömeget is. Velence rendszeresen felbukkan a turizmusról szóló beszélgetésekben, mivel a város küzd a nyár folyamán a sétahajókon érkező látogatók mennyiségének kezelésével. Valójában a túlzsúfoltság, a megemelt árak és a fullasztó hőség miatt a nyár, és különösen az augusztus a legkevésbé ideális időszak a látogatásra. Ehelyett a főszezon szélein lévő hónapok, azaz április, május és szeptember vége a legjobb idő Velencébe látogatni. Ezekben a hónapokban a turisták tömege valamivel kisebb, és az időjárás is kellemesen enyhe.

Velence

Velence

A velencei szigeteken nem könnyű olcsó szállást találni, ám ha előre gondolkodunk és még időben foglalunk (valamint ha kompromisszum készek vagyunk és megfelel az, hogy ha a szárazföldön töltjük el a szombati éjszakát), akkor egész jó árakat is ki lehet fogni. Főképp azért sem érdemes ilyenkor a legelőkelőbb szálláshelyet választani, mert úgyis kizárólag aludni térünk haza, hisz az összes időnket lefoglalja majd a rengeteg látnivaló. Szerencsére a város elég kicsi, így kényelmesen bejárható gyalogosan két nap alatt, s bár ez egy sűrű program, a szombat-vasárnap kellő tervezéssel éppen elégséges ahhoz, hogy minden látnivalót alaposan megcsodálhassunk. Ha pedig Velencében járunk, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a gondolázást, amely sokkal inkább egy élmény, mintsem valódi közlekedési eszköz a városban, úgyhogy készüljünk a legkényelmesebb cipőnkkel, mert sétálásból nem lesz hiány!