Edénykészlet kisokos kezdőknek. Miben mit főzzünk?

Főzni sokféleképpen lehet, edénykészlet sokféle van. De hogy melyik edényben mit főzhetünk, érdemes vele tisztában lenni. A legegyszerűbb konyhában is kell, legyen egy alap edénykészlet. Tésztát főzni, tojást főzni, bundáskenyeret sütni, rántottát készíteni, húslevest főzni, pörköltet főzni, mindezeket más-más edényekben célszerű elkészíteni.

[wp_ad_camp_1]

Milyen edények nem hiányozhatnak a konyhából?

  1. Serpenyő
  2. Lábas 3 méretben
  3. Fazék 2-3 méretben
  4. Nyeles lábas

Ha ezek az edény típusok többféle méretben rendelkezésre állnak, már nem vagyunk elveszve a konyhában és az alapvető ételeket el tudjuk készíteni, a sülteken kívül, amihez természetesen tepsi, vagy jénai tál kell. A legpraktikusabb, ha edénykészlet garnitúrát vásárolunk, mert az ilyen szettekben minden benne van és kedvezőbb az ára, mintha egyenként vennénk meg a különböző méretű edényeket.

Most lássuk őket külön, miben mit tudunk főzni?

  • Serpenyő: palacsinta, rántotta, tükörtojás, hamburger húspogácsa, lazac, halak, sertéskaraj, vajas burgonya, csirkemáj, grillzöldségek, császármorzsa, mártások, stb.
  • Lábas: egytálétel: brassói, lecsó, chilis bab, lencse, rizs, főzelékek, paprikás krumpli, rizses hús, rizottó, székelykáposzta, sztrapacska, stb.
  • Fazék: levesek, töltött káposzta, nokedli, stb.

Ezeken az alap edényeken kívül persze jó, ha vannak kisebb edények is, amiben például egy pudingot el tudunk készíteni, vagy egy pohár tejet felmelegíteni, esetleg egy teát elkészíteni. Ezekhez elegendő egy 1 literes űrtartalmú kis nyeles edény is.

Edénykészlet

Edénykészlet

Az edénykészlet anyaga lehet többféle is, hogy milyet választunk, befolyásolhatja a pénztárcánk és az ízlésvilágunk.

A kerámia bevonatos edénykészlet ár-érték arányban jó döntés.

A teflon bevonattal ellentétben a kerámia bevonat sokkal egészségesebb. Zsiradék használata nélkül is tökéletes fogások készülnek benne. Továbbá a kerámia bevonat több nedvességet, vitamint, tápanyagot tart benn az ételekben. Tisztítása roppant könnyedén történik, mert nem ül meg benne az étel és a zsiradék.

A króm rozsdamentes edény is a konyha alapja. A rozsdamentes fazék és lábas nem hiányozhat a profi háziasszonyok konyhájából. Nagyon időtálló, csak egyszer kell megvásárolni és egy életen át szolgálhat minket és az egész családot.

A praktikusság a konyhában is fontos, a megfelelő edény, edénykészlet könnyebbé teszi a főzéseket. Minden étel elkészítésének alapja a jó edény és edénykészlet, ne feledkezzünk meg a minőségi, egészséges fogásokról.