Duguláselhárítás okosan – hogyan tisztítsuk a kád lefolyóját

Fürdőkádunk rengeteg mindentől eldugulhat, például hajtól, szappantól, sampontól, valamint egyéb kozmetikumoktól is, és amikor a víz nem folyik le rendesen, már maga a kád használata sem olyan kényelmes. A kád először szivárgással jelzi, hogy baj van, amin persze rengetegen szemet hunynak, de ha ekkor nem tisztítja meg saját maga a fürdőkádat, akkor bizony szerelőhöz kell fordulni.

[wp_ad_camp_1]

A duguláselhárítás valójában nem egy bonyolult dolog, de az mindenképpen sokat dob az ügyön, ha figyel a jelekre és időben észreveszi, ha baj van. Ha rendszeresen karbantartja azokat a csöveket, akkor rengeteg problémától kímélheti meg saját magát, hiszen így nagyobb dugulás biztosan nem alakul majd ki, a kisebb dugulásokat pedig akár egy WC pumpával el lehet intézni. Legalább havonta egyszer mindenképpen érdemes használni egy lefolyótisztítót, vagy ha nem szeretne vegyszereket használni, akkor a forró víz is jó megoldás lehet egy kevés mosogatószerrel keverve, ha pedig ezzel átöblíti a csöveket, akkor nem lesznek további problémák. A hajcsomókat, amelyek a kád lefolyójában ragadtak akár kézzel is eltávolíthatja, de akár egy vékony drót segítségével is meg lehet szabadulni ezektől a kellemetlen szennyeződésektől.

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Ha alaposabb tisztításra vágyik, akkor lecsavarozhatja a lefolyó fedelét, és tekerjen a drótra egy rongyot, ezzel pedig könnyen körbetisztíthatja a csövet. Ezzel viszont óvatosan, hiszena rongy akár bele is csúszhat a lefolyóba, ami még több gondot okozhat. Az ilyen duguláselhárításokhoz használhat még szódabikarbónát, forró vizet vagy ecetet is, ezek is rendkívül hatásosak lehetnek. Ha makacs dugulással van dolga, akkor érdemes egy szakértőhöz fordulni, aki felszerelt, és aki tapasztalattal rendelkezik. További információkért és a gödöllői duguláselhárítók szolgáltatásaiért és árajánlataiért látogassa fel bátran weboldalunkat a dugulaselharitas-godollo.hu-t.