Duguláselhárítás: feltétlenül muszáj a környezetet is szennyeznünk vele?

A dugulás és az azzal járó kellemetlenségeket vélhetően már minden ember tapasztalta élete során. Kosz, kellemetlen szagok, sok takarítás és egy halom kemikália. Azonban ennek nem kell így lennie!

Ide kattintva elolvasható, hogyan lehet környezetbarát megoldásokkal elhárítani a dugulásproblémát. Amennyiben egy háztartásban megjelenik a dugulás problémája, a leggyakoribb esetekben mindenki megpróbálja megoldani maga, a mosogatószekrény alól előkeresve valami durva vegyszert. Beleöntve néhány perc, kis forró víz és jó esetben voilá, minden rendben. Igen ám, de gondol bárki is arra, hogy ezek a kemikáliák miket tartalmazhatnak, ha így leoldják a szennyet egy szempillantás alatt? A benne lévő anyagok nem csupán a koszt és felgyülemlett zsiradékot oldják, hanem olykor a csöveket is képesek megmarni, mely rettentő komoly károkhoz vezethet. S ez a folyékony szörnyeteg miután a csövekben dolgát végezte, némi vándorlás után kikerül a környezetbe. Mi ez, ha nem környezetszennyezés?

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

A futes-gazszereles.hu blogján rengeteg hasznos cikk és bejegyzés olvasható, többek között arról is, hogyan hárítható el egy dugulás a környezetvédelem jegyében. A forró víz gyakran csodákra képes, s lám milyen kézenfekvő megoldás. Azonban ha nem érhető el vele javulás, kézbe vehető az ecet, mely remekül feloldja a szennyeződéseket, sokan tisztítószerként is alkalmazzák. Amennyiben nagyon makacs dugulással állunk szemben, a szódabikarbóna és ecet elegye valószínűleg meghozza a kívánt eredményt. Aki kíváncsi, kipróbálhatja a szénsavas üdítőt vagy a pezsgőtablettát is, ezek is ugyanazon elven működnek, mint a szódabikarbóna és ecet keveréke. Ezek a trükkök nem csupán környezet, hanem pénztárcabarát megoldások is. Aki teheti, egy ilyen apró lépéssel is járuljon hozzá a természet megóvásához!