Dolgok, melyeket Te is megtehetsz az egészséges fogsorért!

Ahhoz, hogy tökéletes legyen a megjelenése valakinek, elengedhetetlen a kellemes lehelet és a szép fogsor is. Van persze pár egyszerű dolog melyekre, ha odafigyelünk egészségesebbé tudjuk tenni fogsorunkat, megőrizhetjük annak szépségét.

[wp_ad_camp_1]

Először is fontos, hogy távolíttasd el a fogkövet! A foglepedék idővel akaratlanul is megkeményedik, fogkővé alakul. Ez a csúnya sárgás-barnás réteg nem csak esztétikai problémát okoz, de emellett a legfőbb okozója is a különféle íny-és fogproblémáknak, már csak ezért is fontos rendszeresen eltávolíttatni. Ma már ezt a folyamatot olyan modern eszközökkel hajtják végre, ami nem okoz fájdalmat, esetleg csak egy kicsit kellemetlen.

Mindenképpen tömesd be a rossz fogakat és ne halogasd! Nem épp olcsó mulatság és sokszor talán fájdalmas is, még a modern eszközöknek ellenére is a fogak fúrása, tömése, de mindenképpen elengedhetetlen. Gondoljunk arra, hogy kellemetlenség ide vagy oda, a rossz fogak sokkal nagyobb kínokat fognak okozni.

Egészséges fogsor

Egészséges fogsor

Ha szükséges, akkor jobb minél előbb átesni a fogszabályzáson, ami szintén nem csak esztétikai kérdés, hiszen a keszekusza fogak sokkal hamarabb kezdenek el romlani is, hamarabb megül felületükön a foglepedék. Ma már felnőttként sem ciki a fogszabályzás, ha kell vállad be mihamarabb

A fogfehérítés a vonzó mosoly érdekében szintén fontos és emiatt még csak orvoshoz sem kell menned, hiszen több olcsó házi praktika is létezik, nem csak drága kezelések. Arra viszont figyelj, hogy csak mértékletesen bánj a fehérítéssel, mivel kihathat a fogaid egészségi állapotára is.

Nagyon fontos az összhatás érdekében a teljes körű ápolás is, amelyhez nem csak a fogkefe és a fogkrém használata tartozik, ugyanis épp ilyen fontos a fogselyemnek és a szájvíznek használata is, amelyekkel tökéletesen kiegészítheted a fogápolást.