Dél-Afrika látnivalói

Dél-Afrika mindent magába foglal, amire a turistáknak szüksége lehet, ha Dél-Afrikát választják úti-célul: szép időt, lélegzetelállító tájakat, nagyszerű strandokat, modern szálláshelyet és kiváló konyhát. Afrika déli csúcsa ráadásul egzotikus kalandokat is biztosítani tud a bátrabbaknak, hiszen van lehetőség van arra, hogy a fehér cápák között ússzon, vagy hogy egy terepjárós szafarira menjen. Ebben a cikkben összegyűjtöttük Dél-Afrika legjobb látnivalóit.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, amit érdemes fellátogatni Fokváros, ami Dél-Afrika délnyugati csúcsán helyezkedik el, és kétségtelenül ez Dél-Afrika leghíresebb turista városa. A nagyvárosban enyhe mediterrán éghajlattal találkozhat, fejlett infrastruktúrával, illetve látványos környezettel. Fokváros központja egy viszonylag kis terület Table-hegység és Table-öböl között. A régiónak ráadásul több partjai is van, ami kedvező lehet a strandolóknak. A Kruger Nemzeti Parkot se hagyja ki ha Dél-Afrikába látogat, hiszen itt rengeteg a kontinensen honos állatot láthat, illetve változatos növényvilágot. A parkot tartják Dél-Afrika ékszerének ami nem is csoda, hiszen festői látványt nyújt mindenkinek aki die látogat.

Dél-Afrika

Dél-Afrika

Drakensberg egy hegyvidéki régió ami az ország leglenyűgözőbb tájait kínálja fel a turistáknak. A Drakensberg név holland eredetű, és azt jelenti „a sárkány hegyei”. A régiónak igazán túlvilági a hangulata, ezért ne hagyja ki semmiképp ha Dél-Afrikába tervez utazást. Végül pedig érdemes megemlíteni Johannesburgot, Afrika gazdaságának szívét. Három milliós lakosságával ez a második legnagyobb város az egész kontinensen. Történelmileg ez az, ahonnan a pénz jön és ahonnan a vagyont szerzik. Sztereotípiák szerint ez egy kegyetlen és bűncselekmény-sújtotta hely, viszont a város lakói szerint ez inkább egy város tele lehetőségekkel és nyers energiával, tehát ide is érdemes ellátogatni.