Csodás várak a magyar határon belül

Nagyon nehéz volna rangsorolni a hazai várakat, hiszen az ezer éves történelemnek hála, számos csodálatos vár található hazánkban. Ha szereti a történelmet, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a legszebb hazai várakhoz, de családi kirándulásokhoz is nagyszerű program a várak megtekintése.

Legszebb várak Magyarországon – Ajánlunk néhány olyan várat, melyet mindenképp érdemes meglátogatni! Hazánk legnagyobb vára a fővárosban található, a híres Budai vár. Ez nem egyszerűen egy vár, hanem egy teljes várnegyed. Éppen ezért érdemes pár órát rászánni bejárására. A tizenharmadik századtól a Budai vár volt a királyok otthona, azonban sajnos ebből az időszakból csak a középkori falak maradtak meg. A vár jelentős átalakításon esett át a tizenkilencedik században Hauszmann Alajos és Ybl Miklós tervei alapján. Budapesten található még egy pompás vár, mégpedig Vajdahunyad vára. Ez a vár egyetlen építményben mutatja meg ezer év magyar építészetét. A vár az 1896-os milleniumra készült. Eredetileg fából építették, de olyan népszerű volt, hogy téglából és kőből is megépítették. Az egyik legromantikusabb vár, a Tatai vár, mely az Öreg-tóval együtt igazán különleges látványt nyújt.

Legszebb vár

Legszebb vár

Az ország nyugati részében található a Sümegi vár, melynek legrégebbi részét az 1260-as években építették. Ez az ország egyik legszebb középkori erődje, melyet minden évben rengeteg látogató keres fel, ami nem csoda, hiszen rengeteg programmal kedveskednek az ide érkezőknek. Az ország másik részében az Egri vár található, amely szintén azon népszerű várak egyike, amelyet rengeteg turista keres fel minden évben. Az impozáns falak ezer év történelmét rejtik magukban. A várban számos művészeti és történelmi látnivaló található, melyeket mindenképp érdemes megtekinteni!