Currently browsing tag

kutya

Kutya etetés

Hányszor adjunk enni a kutyának?

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és ez a helyzet a négylábú kedvencek etetésével kapcsolatban is. Vannak, akik kizárólag a prémium minőségű száraztápra esküsznek, míg mások a konzerves eledeleket preferálják, de nem ritka az sem, hogy házi kosztot kap az eb.

Kutya

Így ápold a kutya szőrét

Avagy a kérdés úgy is hangozhatna, hogy: szükségünk van kutyakozmetikusra? Nos, a válasz az, hogy az attól függ, milyen kutyát választottunk magunk mellé társnak. Hisz négylábú kedvencünk amellett, hogy rengeteg örömet okoz, bizony egy jó adag felelősséggel is jár.

Kutya

Vezényszavak, melyeket minden kutyának tudni kell

Amikor egy új kiskutya kerül a családba, akkor mindenki körül rajongja, babusgatják, szeretgetik, gyakorlatilag mindent szabad neki, még azt is, ami tilos. Persze a felnőttek jól tudják, hogy ez örökké nem maradhat így, az esetek egy jelentős részében aztán mégis úgy alakul, hogy hiába nő meg a kölyök, a szigor …

Kutyatartás

Mennyi időt igényel a kutyatartás?

Gyakran megesik, hogy egy háziállat nélküli családban a gyerek – esetleg a gyerekek – addig nyaggatják a szüleiket, amíg bele nem mennek egy kiskutya megvásárlásába. Az első hetekben – hónapokban még hatalmas az újdonság ereje és ilyenkor a kicsik minden szabadidejüket újdonsült négylábú barátjukkal töltik, ám ahogy a kölyökkutyából nagy lesz, …

Engedetlen kutya

Engedetlen kutya nevelése

Egyes kutyák őrületbe kergetik gazdájukat komisz viselkedésükkel, mennek a maguk feje után, hajlamosabbak az engedetlenségre, nem hallgatnak a parancsszavakra. A kutya viselkedése a gazda nevelését tükrözi, ha nem következetes és határozott, akkor a kutya feszegeti a határait.

Kutya

Miért érdemes kutyát tartani?

Kutyás gazdinak lenni jó dolog, amellett, hogy rengeteg lemondással és munkával jár. Sokan bele e gondolnak, mennyi feladat jár egy gazdira: etetni, itatni, sétáltatni kell minden nap, télen-nyáron. Oda kell figyelni a kutya külsőjére is, fürdetni, kozmetikába vinni, ha hosszú szőrű ebet választunk.

Akita Iku

Akita Iku jellemzése

Akita Iku fajta kutyus japán fajta és a hazájában Nemzeti Kinccsé nyilvánították ki. A japán néphit szerint az Akita a jólét, egészség és a jó lét jelképe. Ez a kutyafajta cseppet sem nevezhető hangosnak, ugyanis csakis, akkor ugat, ha ténylegesen oka van rá.