Chester – a több mint 2000 éves város

Nem messze Wales határától, Chester városa a Dee folyón fekszik, Cheshire-ben, Angliában. A város több mint 2000 éves, ami azt jelenti, hogy a történelem, a kultúra és az építészet több korszakon át fejlődött. Megkülönböztető 19. századi fekete-fehér ébredés-építészet megtalálható az egész városban.

[wp_ad_camp_1]

A várost körülvevő római és középkori falak nagy turisztikai attrakciók. Miután a  védekező funkcióik szükségtelenné váltak, átalakították őket egy magasabb sétányra a város körül. A séta a teljes két mérföldes körúton körülbelül egy órát vesz igénybe, de a legtöbb látogató rengeteg helyet találhat, ami miatt megállhat, hogy csodálkozzon az út szépségén. A Chester-sorok egyedülálló szerkezetű sétányok, amelyeket a világ más tájain nem találnak meg. Ezek a 13. századból származó fedett járdák két különféle szintű kereskedelmi ingatlanhoz vezetnek. A járdák az első emeleti üzletek és éttermek előtt haladnak, és lépcsőn keresztül hozzáférést biztosítanak az utcai  létesítményekhez.

Chester

Chester

A folyami hajókázás népszerű módja a város egyedi hangulatának és figyelemre méltó látnivalóinak élvezetére. Az ősi város felfedezhető sétáló túrák útján is. Chester ideális hely a piacok és kézműves tárgyak, valamint színes kávézók és kocsmák felkeresésére. A terület valósággal életre kel karácsonykor. Az ünnepi hangulat és a dekorációk úgy néznek ki, mintha egy képeslapot nézne. A díjnyertes Cheshire Állatkert szórakoztató megálló minden korosztályú látogató számára, hiszen több mint 11.000 állatot tartalmaz. A Blue Planet Aquarium szintén jó lehetőség a természet szerelmeseinek. A Chesteri versenypálya ideális helyszín a lóverseny izgalmának megtapasztalására. A Cheshire-i székesegyház rengeteg építészeti és művészeti csodát kínál, beleértve faragványokat, kolostorokat, gótikus oszlopokat és látványos ólomüveget. Minden nap nyitva van, a belépés ingyenes.