Brazília legszebb szigetei

Ha unja már a megszokott nyaralóhelyeket hazánkban, vagy szerte Európában, akkor itt az ideje ellátogatni Brazíliába, hiszen ott mesés szigetekre találhat majd, olyanokra, amelyekhez még hasonlóak sem láthatóak sehol a világon.

[wp_ad_camp_1]

Brazília viszont nemcsak csodás szigeteiről, de kedves embereiről, a szambáról és a karneválokról is híres, ezért tényleg megéri legalább egyszer ellátogatni ide. Ha mindig is arról álmodott, hogy egyszer megszökik egy trópusi szigetre, akkor most adunk önnek néhány ötletet. Az első sziget Fernando de Noronha, amely igazából egy szigetcsoport, ami az Atlanti-óceánon 21 aprócska szigetből tevődik össze, éppen ezért naponta csak 460 turistát tud befogadni ez a törékeny kis sziget. Ez a sziget az egyik legszebb és a legbékésebb az egész kontinensen, ezért semmiképp se hagyja ki az utazási tervből. A vizek itt kristálytiszták ráadásul tele vannak halakkal, teknősökkel és delfinekkel, tehát a látvány tényleg gyönyörű. Ilha Grande is egy lélegzetelállító sziget, amely nagyjából 160 km-re található Rio de Janeiro-tól. Régebben ezt a szigetet arra használták, hogy itt tartsák fogva Brazília legnagyobb bűnözőit, tehát a szigetnek érdekes történelme is van.

Fernando de Noronha

Fernando de Noronha

Ilha de Tinhare szigetét főként Morro de Sao Paolo városáról ismerik, amely nem rendelkezik sem utcákkal sem autókkal nem rendelkezik, viszont tele van pálma fákkal, valamint gyönyörű strandokkal. A városban ezen kívül számos étterem és bár is található, ahol megpihenhetnek a fáradt turisták. Ilha de Santa Catarina kis területén is több különböző tevékenységet tud felajánlani az ide látogatók számára. A szigeten található városban, Santa Catarinában van Brazília legszínesebb és legváltozatosabb éjszakai élete, valamin lenyűgöző strandok és tűnék is tavak is vannak, tehát látnivaló van bőven.